FETÖ’cülere özel harekât polisiyle operasyon

FETÖ’cülere özel harekât polisiyle operasyon

FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütünün, güncel yapılanmasına yönelik devam eden bir soruşturma kapsamında, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kocaeli merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyon kapsamında 19 kişi gözaltına alındı.

FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütünün,  güncel yapılanmasına yönelik olarak Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan  bir soruşturma kapsamında,  örgüt üyesi oldukları ve örgüt adına faaliyetlerde bulundukları  iddia edilen  toplam 19 kişiyi yakalamak için  düğmeye basıldı. Kocaeli Merkezli  İstanbul, Bursa, Ankara ve Balıkesir illerinde  düzenlenen operasyonlarda  şüphelilerin tamamı yakalandı.  Hatta  şüphelilerden 6’sı, örgüt ile ilgili  planlama toplantısı yaptıkları esnada suçüstü yakalandı.

HELİKOPTER MÜHİMMATI BİLE VAR

Şüphelilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda ise 29 bin 126 Amerikan Doları,3 bin 800 Euro,250 Gram  Külçe Altın,12 Kg. Külçe Gümüş,2 adet silahlı helikopter mühimmatı,F Serisi 2 Amerikan Doları, A Serisi 1 Amerikan Doları, B serisi 1 Amerikan Doları, L serisi 1 Amerikan Doları, Sahte olduğu değerlendirilen 2 adet pasaport, Başka şahıslara ait kimlik fotokopileri ve fotoğraflar, terör örgütü liderine ait kitap ve kasetler ile birlikte şüphelilere ait çok sayıda dijital materyaller ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 16’sı  adli kontrol tedbiri ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakılırken 3 kişi tutuklandı.

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.