Ferman Valiliğin İrade Adaletin:  Tüm Emekli-Sen kapatılmıyor

Ferman Valiliğin İrade Adaletin: Tüm Emekli-Sen kapatılmıyor

Ankara Valiliği’nin isteği üzerine kapatılması için Ankara 34’ncü İş Mahkemesi’nde Tüm Emekli-Sen aleyhine açılan davada verilen kapatma kararı, Ankara Bölge Adliyesi 29’ncu Hukuk Dairesi’nde bozuldu. Tüm Emekli-Sen özgür, üyelik serbest

2002 sonrası, 12 Eylül 1980 askeri darbesini yer yer anımsatır saldırılara maruz kalan sendikal hareket, önemli bir mevziisini korudu. Emeklilerin de sendikalaşmasına tahammül göstermeyen sistemin İçişleri Bakanlığı bünyesindeki kollarından Ankara Valiliği’nin istemiyle Ankara 34’ncü İş Mahkemesi’nde açılan davada, kapatma kararı çıkmıştı. O karar Ankara Bölge Adliyesi 29’ncu Hukuk Dairesi’nde bozuldu. Tüm Emekli-Sen özgür, 13 milyon 500 bin emekli için üyelik serbest. Sendika tarafından konuya dair yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

SANKİ ANKARA VALİ’SİNE

BRİF VERİR GİBİ KARAR ALDILAR!

 

“Ankara Bölge Adliyesi 29. Hukuk Dairesi; Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa Sosyal Şartı gibi Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri esas alarak ve Anayasamızın 17. Maddesinde yer alan “herkes yaşama maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir” ilkesine dayanarak emeklilerin sendika kurabileceğine ve üye olabileceğine hükmetmiştir.

Bu kararla birlikte 13 milyon 500 bin emeklinin sendikamıza üye olabilir, örgütlenebilir hale gelmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır.

Bu karar çok önemli, hukuksal bir belge ve kazamın olmasının yanı sıra fiili ve meşru mücadelemizin de kazanımıdır.

Bu başarı şubelerimiz, temsilciliklerimiz ve üyelerimiz olarak her türlü eziyete, zahmete ve baskıya karşı emeklilerin sendika kurma hakkının yasal güvenceye kavuşmasının mücadelesini vererek sürdüren; genelde 25 yıldır Tüm Emekli-Sen olarak da dört yıldır sürdürdüğümüz fiili, meşru ve örgütlü mücadelenin de bu kararda önemli bir payı hatta birinci derecede payı vardır.”

TÜM ŞUBELERİMİZE VE

ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Tüm Emekli-Sen Genel Merkezi tarafından konuya dair yapılan açıklamada, “Bu nedenle siz yol arkadaşlarımıza, örgütlerimize, şube ve temsilciliklerimize, üyelerimize bir kez daha teşekkür ederiz. Elde edilen kazanım dayanışma ile, örgütlü mücadele ile, hepimizin çabası ile kazanılmıştır. Ne mutlu Tüm Emekli-Sen’liyim diyene. Yaşasın dayanışma, yaşasın örgütlü mücadele” denildi.

 

tum-emekli-sen-222.jpg

 

BİR TEŞEKKÜR DE GEBZE’YE: Dört yaşındaki sendikanın Gebze Şubesi’nde yürütme kurulu Cemil Yüksek başkanlığında; Mevlüt Çiftçi, Recai Özel, Cemal Erken, Fehmi Tazegül, Eşref Gürsoy, Selçuk Ülkü, Efendi Doğru, Aşur Bayraklar, Savaş Yılmaz, Hüsamettin Şahinkaya, Şenel Bakıcı, Recep Karadeniz ve Murat Ozan’dan oluşuyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.