Ferah Aladağ 22 Kadın 22 Öykü’de

Ferah Aladağ 22 Kadın 22 Öykü’de

İlk öyküsü geçen yıl bir 8 Mart projesi olan 21 Kadın 21 Öykü’de yayınlanan ÇYDD Gebze Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ferah Aladağ, serinin devamında 22 Kadın 22 Öykü’de de yer aldı

Kadın öyküleriyle her yıl çoğalan 8 Mart projesi 2. yılında Geçen yıl 21 Kadın 21 Öykü mottosuyla başlayan yeni kadın edebiyat geleneği, bu yıl da 22 Kadın 22 Öykü olarak devam ediyor. Heyecan verici projenin fikir annesi olan Funda Ergenekon yıllarca sürecek bir geleneğin ikinci yılında, 22 Kadın 22 Öykü kitabının editörlüğünü de üstleniyor. Projenin temel fikri 2021, 2022, 2023 ve devam eden yıllarda sayıları yıllarla artacak kadın öykü yazarını aynı kitapta buluşturmak. Sayılar arttıkça kadın yazarların sesi daha da güçlenecek. Öyküler biriktikçe edebiyatta kadının adı daha fazla duyulacak.

İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Geçen yıl bir ilki gerçekleştirerek başlayan proje, edebiyat geleneklerinde eril ezberleri de bozuyor. Kadınların öykülerinin unutulmaz seslerini duymak ve edebiyatta kadın sesini desteklemek için yeni çıkacak kitabı okuyabilirsiniz. Sayılara Meydan Okuyan Kadın Öyküleri 8 Mart’ta Yeni Kitapta Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yılın sayısına göre artan kadın öyküleri, bir kitapta buluşuyor. Artshop Yayınları tarafından basılan bu kitap aynı zamanda modern öykücülüğün de arşivini tutacak bir çalışma. Kadınlar için kayda değer bir 8 Mart armağanı olan bu gelenekle, nesilden nesile aktarılacak bir dayanışma başlamış bulunuyor. İsimler ve öyküler her yıl değişiyor ve dayanışma yıllara meydan okuyacak bir zaman kırılmasını tetikliyor.

GİZEMLİ BİR EDEBİYAT YOLCULUĞU

2022 yılında 22 Kadın 22 Öykü kitabıyla devam eden bu müthiş proje ile siz de kadınların edebiyattaki sesini destekleyebilirsiniz. Editör ve fikir annesi Funda Ergenekon’un başvurular arasından seçerek kitaba aldığı birbirinden güzel 22 öyküyle kadınların yanında gizemli bir edebiyat yolculuğuna çıkmaya davetlisiniz.

FERAH ALADAĞ SERİNİN DEVAMINDA

İlk öyküsü geçen yıl bir 8 Mart projesi olan 21 Kadın 21 Öykü’de yayınlanan ÇYDD Gebze Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ferah Aladağ, serinin devamında 22 Kadın 22 Öykü’de de yer aldı

 

Kitapta öyküleri ile Aybüke Çolakoğlu, Aysun Eliş, Belgin Bıyıkoğlu, Berrin Yıldırım Yelkenbiçer, Burçin Kaya, Cemile Kurtaş, Çilem Bila, Dilek İşcen Akışık, Elif Yalçın, Esra Sungun, Ferah Aladağ, Funda Ergenekon, Gülşah Babayiğit, Hatice Dökmen, İlkay Genç, Mehtap Alpak, Meltem Akhan, Meyrem Karadeniz, Nesrin Ata, Neşe Cengiz, Özlem Barlok ve Yasemin Aslıhan Babalık yer alıyor. Kitabın kapak tasarımında yer alan yağlı boya resim ise ressam Hülya Boyacı fırçasından çıkmış olup kitaba ve kadın gücüne olan desteğin ne kadar yayıldığını da gösteriyor.

EDEBİYATTA KADIN DAYANIŞMASI

Kadın dayanışmasını edebiyatta görünür kılan müthiş proje eril egemen edebiyat dünyasında gelenekler, yarışmalar hep erkek odaklıdır. İşte bu proje edebiyatta kadın dayanışmasını görünür kılarak kadın öykülerine can veriyor. 22 Kadın 22 Öykü kitabında geleneğin devamı olarak

8 MART’TA YAYINLANIYOR

22 kadın yazardan 22 öykü yer alıyor. Kitap, 8 Mart’ta yayınlanıyor. Yeni yazarlardan yeni öyküler geleneğin 2. yılında ve 2. kitapta sizleri bekliyor. Edebiyatta kadın dayanışmasının eşsiz bir örneği olan bu projeyi desteklemek için 22 Kadın 22 Öykü kitabını almayı unutmayın.

 

ikili-028.jpg

 

fuarda.jpg

 

kapak-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.