Feniş işçisinin zaferi

Feniş işçisinin zaferi

 Gebze bir dönem faaliyet gösteren Feniş Alüminyum’un iflası nedeniyle emekliliğine 17 gün kala mağdur olan işçinin durumu yeni yasal düzenlemeyi...

 

Gebze bir dönem faaliyet gösteren Feniş Alüminyum’un iflası nedeniyle emekliliğine 17 gün kala mağdur olan işçinin durumu yeni yasal düzenlemeyi de beraberinde getirecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın torba yasaya eklemeyi planladığı düzenlemeyle bir şirketin iflası halinde ortada kalan ‘işçi alacağı’ ilk sıraya gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Feniş’in iflasının ardından bir işçiyle yaptığı diyalog, yeni yasal düzenlemenin de zeminini hazırladı. Buna göre iflas eden şirketlerde alacak sıralamasında ilk sırada yer alan bankaların yerine işçiler geçecek. 
 

 

GÜVENCEDE OLMALI
Bakan Çelik’in emekliliğine 17 gün kalan işçinin durumunu Üçlü Danışma Kurulu’nda da gündeme getirdiği belirtildi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da konuyla ilgili bakan Çelik’in çalışma yapmayı kabul ettiğini ve tüm tarafların mutabakata vardığını açıkladı. Arslan, ocak ayında meclise sevk edilecek torba yasaya işçi alacaklarının ilk sıraya konulması maddesinin de ekleneceğini kaydetti. Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay da kanunun tüm işçileri kapsayacağını söylerken, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise “İşçi alacaklarının ve ihbar tazminatlarının ödenmesi devletin güvencesi altında olmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.