‘Feniş işçilerinin 15 milyon TL alacağı var’

‘Feniş işçilerinin 15 milyon TL alacağı var’

  Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Feniş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den işçilerin toplam 15 milyon TL alacağı olduğunu...

 

 

Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Feniş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den işçilerin toplam 15 milyon TL alacağı olduğunu ifade etti.

Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Feniş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin iflas kararı ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu. Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin iflas işlemlerini Gebze 4. icra müdürlüğünün yürüttüğünü ifade eden Şerafettin Koç, “Bugün (yarın) yapılacak olan alacaklıların toplantısında alacaklıların parasal miktar olarak çoğunluğu sağlamaları halinde iflas masası oluşturulması için mahkemeye sunulmak üzere 6 isim belirlenecek ve mahkeme bunlardan 3 kişiyi iflas masası olarak tayin edecek.

110 TL HARÇ BEDELİ VAR

İflas masası oluşturulduktan 3 ay içinde alacaklılar masaya kayıtlarını yaptırabilecekler. İflas masasına Feniş alacaklılarımıza toplu bildirim yapmadığından bireysel müracaat yapılacaktır. Müracaatlar 4. icra iflasa dilekçe ile yapılacak. Müracaat yapıldıktan sonra 110 TL gibi bir harç bankaya yatırılacak. Alacaklılara ilişkin Feniş’ten alınacak belgelerin mümkünse aslı gibidir yazılı ve imzalı olması gerekir. İflas dairesi her müracaatı kabul etmekte ancak bu belgelerin geçerliliğini iflas masası karar verecektir.

6 MİLYON TL MAL VARLIĞI

İflas eden şirket Feniş olduğundan diğer şirketlerde çalışanlar başvurularının geçerli olması için dosyaya elimizdeki protokolü ve icra takip dosyamızı sunmak ve kabul ettirmek için çalışma yapılmaktadır. İşçilerin alacakları dışında alacaklıların tamamı SGK ve bankalar olup toplam 600 milyon TL. Feniş üzerine kayıtlı mal varlığı ise yaklaşık 6 milyon TL olarak görülmektedir.” dedi.  

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.