Feniş işçileri dayanışma gecesinde buluştu

Feniş işçileri dayanışma gecesinde buluştu

 100 gündür direnişte buluna Feniş Alüminyum işçileri önceki akşam düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya geldiler. İşçiler gecede kendilerine...

 

100 gündür direnişte buluna Feniş Alüminyum işçileri önceki akşam düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya geldiler. İşçiler gecede kendilerine destek veren kurum ve kişilere teşekkür ettiler.

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde önceki akşam düzenlenen geceye CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz, CHP Çayırova İlçe Başkanı Rasim Meriç ve CHP Çayırova Belediye Başkan Adayı Timur Koç, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, EMEP Gebze İlçe Yöneticisi Muhammed Uludağ, İşçi Partisi Gebze İlçe Sekreteri Mustafa Cerit, Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, UİDDER ve çok sayıda STK temsilcisi ve işçiler ile aileleri katıldı.

100 GÜNDÜR DİRENİYORUZ

 

Program iş kazalarında yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç bir konuşma yaptı. 100 gündür 638 işçi ile birlikte fabrikada direndiklerini ifade eden Koç, “100 gündür sesimizi duyurmak adına E-5 kapatmaktan İstanbul’daki fabrika merkezinin önüne kadar yürüyüş yapma gibi eylemler yaptık. Bu direnişimizde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Direniş boyunca çok büyük dramlar yaşadık ve yaşıyoruz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından slayt gösterisi ve Yusuf Çelik, Grup Abdal, Fırat Güneş gibi sanatçılar sahne alarak söyledikleri birbirinden güzel türkülerle dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.