FBI’ın yeni başkanı Trump’ın favori ismi oldu

FBI’ın yeni başkanı Trump’ın favori ismi oldu

Trump'ın Rusya ile bağlantılarını araştırdığı için Mayıs ayında görevden alınan FBI Başkanı James Comey'nin koltuğunu dolduracak isim senatodan...

Trump'ın Rusya ile bağlantılarını araştırdığı için Mayıs ayında görevden alınan FBI Başkanı James Comey'nin koltuğunu dolduracak isim senatodan onay aldı. FBI'ın yeni başkanı Yale Hukuk Fakültesi mezunu Christopher Wray oldu.

ABD’nin sansasyonel Başkanı Donald Trump, yönetiminde yer almış bazı isimlerin Rusya bağlantıları ile ilgili iddiaları soruşturan James Comey’yi Mayıs ayında görevden aldıktan sonra boş kalan FBI’ın başkanlık koltuğuna oturacak isim belli oldu.

ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) yeni başkanı Christopher Wray oldu. Attığı her adım olay olan Başkan Donald Trump’ın Mayıs ayında görevden aldığı Comey’nin yerine önerdiği Wray’in adaylığı Senato’da 5’e karşı 92 oyla kabul edildi.

Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Christopher Wray, George W. Bush’un başkanlığı döneminde Adalet Bakan yardımcılığı yapmış, daha sonra ise özel sektörde çalışmış bir isim. Wray, Kongre’de adaylığının onayı için katıldığı oturumlarda Beyaz Saray’la arasına mesafe koyma sözü verdi. Sadece Anayasa’ya bağlı olacağını vurgulayan Wray ayrıca, yasa dışı ya da etik dışı bir şey yapması istendiğinden istifa edeceğini de belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.