Fatih’ten diyabet farkındalığı

Fatih’ten diyabet farkındalığı

Gebze Fatih Devlet Hastanesi tarafından “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı'nda stant açıldı.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Yasemin Gödekmerdan ve hemşire Öznur Öz Keser tarafından açılan stantta, vatandaşlara diyabet hakkında bilgiler verilip, ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı. Oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte toplamda 190 vatandaşımıza ücretsiz kan şekeri uygulaması yapılırken, çıkan sonuçlar doğrultusunda 4 yeni diyabet hastası ve 18 kontrolsüz diyabet hastası tespit edilerek tedavileri için hastaneye yönlendirildi.

 

“FARKINDALIĞI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan ve diyabet standında görevli mesai arkadaşlarımıza göstermiş oldukları hassasiyet ve özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileten Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı, “Amacımız, sahada yapılan bu tür etkinliklerle halkımızı bilinçlendirmek ve onların günlük yaşamlarına daha iyi bir şekilde devam etmelerini sağlamak, hastanemiz diyabet birimi olarak düzenlemiş olduğumuz faaliyetlerimizle diyabette farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

fatih-2-001.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.