Fatih’te yara bakımı eğitimi verildi

Fatih’te yara bakımı eğitimi verildi

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde hastalara daha iyi kalitede hizmet görebilmesi için başta "Palyatif ve Yoğun Bakım" hemşireleri olmak üzere, hemşire ve ebelere vaka örnekleriyle beraber yara bakımı eğitimi verildi.

Eğitimde hemşirelere yara bakımı ve yönetimi ile ilgili rolleri fark etmeleri, yara oluşumunu etkileyen riskleri ve diğer faktörleri analiz edip gerekli önlemlerin alınmasını, yara iyileşme süreçlerinin bilinmesi, yara tiplerini ve basınç yaralarını doğru bir şekilde sınıflandırılması, yaraya uygun bakımın verilmesi ve bakım ürünlerinin uygun bir şekilde seçilip doğru şekilde kullanılması konuları anlatıldı.

BİLGİLER VERİLDİ

Düzenlenen eğitim ile hastanede yara bakımı tedavisi gören hastaların kronik yaralarında iyileşme süresini hızlandırmak, hastane tedavi süresini kısaltmak, tekrarlı yatışları önlemek ve hastaların yaşam kalitesini artırmak gibi pek çok olumlu sonuçları hakkında bilgiler verildi. Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı, “Hastanemizde düzenlenen bu tür eğitimler ile sağlık personellerimizin bilgileri güncellenip, eksik bilgileri tamamlanmaktadır” dedi. Ayrıca bu tür eğitimlerin sürekliliğini koruyacağını belirtti.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.