Fatih Gebze’de anıldı

Fatih Gebze’de anıldı

Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Vefatının 536, Yılında Fatih Sultan Mehmet Han” konferansı televizyon programcısı...

Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Vefatının 536, Yılında Fatih Sultan Mehmet Han” konferansı televizyon programcısı Pelin Çift operatörlüğünde Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. GKM salonunda düzenlenen panele ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkan Vekili Köksal Tatoğlu, belediye başkan yardımcıları Sadık Albayrak, Engin Güzel, belediye meclis üyeleri, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılışında  kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker “Göreve geldiğimiz yıldan bu yana Fatih Sultan Mehmet Han’ın ruhaniyetinin yeniden Gebze’de doğması anlamında birçok çalışmamız oldu. Fatih Sultan Mehmet Hanın Hünkar Çayırında vefat ettiğini Gebze’de bilen sayısı çok azdı. Gebze gerçekten kültürü ile tarihi ile çok önemli bir konumda. Yine Gebze Belediyesi olarak ilk kez Fatih’in Fermanlarının çevirisini yaptırarak bir kitap haline getirdik. 3 yıllık bir çalışma neticesinde telif hakları Gebze Belediyesine ait olan Fatih’in Fermanlar kitabını arşivlere kazandırmış olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.