Farplas’ta sendika engellenemez

Farplas’ta sendika engellenemez

Sendikal örgütlenmenin sürdüğü Farplas önünde Birleşik Metal-İş öncülüğünde eylem gerçekleşti. BMİS Genel Sekreteri Özkan Atar çoğunluğun sağlandığını belirtip, “Artık Farplas işçisini kimse durduramaz” dedi

Sendikal örgütlenmenin sürdüğü Farplas önünde Birleşik Metal-İş öncülüğünde eylem gerçekleşti. BMİS Genel Sekreteri Özkan Atar çoğunluğun sağlandığını belirtip, “Artık Farplas işçisini kimse durduramaz” dedi. Çayırova’da Taşıt Araçları OSB’de kurulu Farplas’ta işverenin zam oranına karşı işçiler tarafından başlatılan eylem sendikalaşmaya yönelmişti. İşyerinde DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ile birlikte aynı işyerindeki farklı işkollarından ötürü yine DİSK’e bağlı Lastik-İş ve Limter-İş Sendikası da örgütlenmelerini sürdürüyor.

FABRİKA ÖNÜNDE EYLEM

Bugün sabah saatlerinde fabrika önünde Birleşik Metal-İş Sendikası öncülüğünde eylem gerçekleşti. Eyleme BMİS Genel Sekreteri Özkan Atar ve Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, fabrikada örgütlenen BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve Lastik-İş Gebze Şube Başkanı Özay Bektaş, BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, BMİS’in Gebze ve İstanbul Anadolu Yakası’ndan örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ile Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar da katılarak destek verdi.  

 

ÇOK DAHA BÜYÜK HAKLAR KAZANACAKLAR

BMİS Genel Sekreteri Özkan Atar bir araya gelindiğinde, BMİS’in saflarında omuz omuza olunduğunda işçilerin çok daha büyük haklar kazanacağını belirtti. Atar, Artık Farplas çalışanları işverenin istediği zaman kapıyı göstereceği köleler değil, onlar onurlu bir işçi olarak kendi ekmeklerini büyütmek, çalışma koşullarını iyileştirmek için mücadele ediyorlar” dedi.

 

ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELİNDİ

Aylardır sürdürdükleri sendikal örgütlenme çalışması Farplas işçilerinin de desteğiyle çok önemli bir noktaya gelindiğini kaydeden Atar, “Bu hafta başı itibariyle Farplas’ta Birleşik Metal-İş Sendikası, çoğunluk sendikası olma noktasına geldi. Hepimize kutlu olsun” diye konuştu.

 

BÜTÜN TÜRKİYE DUYDU

Farplas işçilerine dayanışma ve tüm çalışanların sendikaya üye olması çağrısında bulunan Atar, “Farplas işçilerinin çığlığını bütün Türkiye duydu. 100 binlerce emekçinin yüreği Farplas işçileriyle atıyor. Yalnız değilsiniz. Sizlerin sendikal örgütlenme hakkınızı engellemek isteyenlere karşı hiçbir şekilde taviz vermeyin. Sizleri bu direngen tutumunuzdan dolayı kutluyoruz” dedi.

 

YETKİ SÜRECİNİ BAŞLATACAĞIZ

Sendikal hakları ihlal etmenin Anayasal suç olduğuna dikkat çeken Atar, “Sendikanız Birleşik Metal-İş size bu baskıları yapanlara karşı gerekli yasal girişimleri yapmıştır. Çoğunluğu sağlama noktasında artık bugünden itibaren yetki sürecini başlatacağız.

 

RÜŞVET DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Biz Farplas işçileri olarak işverenin bize sunacağı rüşveti değil, alnımızın terinin karşılığı olan sözleşmeyle sendikal haklarımızı istiyoruz. Güzel bir çalışma ortamını Farplas’ta hep birlikte omuz omuza kuracağız. Artık Farplas işçisini kimse durduramaz. Ne işverenin ayak oyunları, ne sarı sendikanın arka planda yaptığı kirli pazarlıklar Farplas işçilerinin Birleşik Metal-İş’teki örgütlenmesini bozamaz” dedi.

 

FARPLAS İŞÇİSİ TARİH YAZIYOR

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın da aylardır sürdürdükleri mücadelenin ardından çoğunluğu edindiklerini belirtti. Aydın, “50 yıllık fabrikayı şirketlere, iş kollarına bölerek işverenin yapmış olduğu ayak oyunları bugünden itibaren sonuçlanmıştır. Bütün işletmelerde çoğunluğu sağladık, üye sayımız bini aşmıştır. Farplas işçileri bundan sonra ekonomik sosyal hakları alacak, toplu sözleşme masasına oturacak. Bugün kutlu bir gün, Farplas işçisi tarih yazıyor" diye konuştu.

 

SENDİKA HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ

Eylem esnasında; “Yaşasın işçilerin birliği”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Farplas işçisi köle değildir”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Susma haykır sömürüye hayır”, “Farplas işçisi yalnız değildir”, “Sendika hakkımız engellenemez” sloganları atıldı.  

 

fabrika-012.jpg

 

ozkan-atar-001.jpg

 

isciler-009.jpg

 

konusma-003.jpg

 

selcuk-003.jpg

 

slogan-013.jpg

 

yumruk-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.