Farplas’ta şalter indi üretim durdu

Farplas’ta şalter indi üretim durdu

Farplas Otomotiv’de hakları ve sendikal örgütlülük için mücadele eden işçiler gece vardiyasında şalter indirip üretimi durdurdu, fabrikaya kapandı.

Çayırova TOSB’da faaliyet gösteren Farplas Otomotiv firmasında önceki gece 24.00 – 08.00 vardiyasındaki işçiler, ücret artışı için yaptıkları eylemler gerekçe gösterilerek kovulan işçilerle birlikte fabrika işgaline başladı. İşçilerin fabrikadaki eylemi sırasında polis de fabrika önüne yığınak yaptı. İlerleyen saatlerde polis ekipleri, fabrikaya girince eylemdeki işçilerin bir kısmı da fabrikanın çatısına çıkarak sloganlarla direnişi sürdürdü. TOSB OSB'de kurulu Farplas Otomotiv'de işçilerin gece vardiyasında üretimi durdurmasının ardından polis baskın düzenlendi. Birleşik Metal-İş Sendikası, Farplas Otomotiv’deki direnişte yaklaşık 200 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.  Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Bu dondurucu soğukta saatlerdir işleri ve ekmekleri için direnen Farplas işçileri ile birlikte onlarla dayanışmada bulunan şube yöneticilerimiz, temsilcilerimiz yaklaşık 200 işçi polis biber gazlı saldırısı sonucu gözaltına alındı” denildi.

POLİS SALDIRISI PROTESTO EDİLDİ

Gelişmeler üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da fabrika önünde işçilerle bir araya geldi ve Farplas işçisine yönelik polis saldırısı protesto edildi. Destek, vardiyadan çıkan işçilerin de katılımıyla büyüdü. Öte yandan, çatıya çıkan işçilerin sayılarının drone ile tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi. Sendika’nın dün sabah 07.46 sıralarında sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “İşçiler polis tarafından yaka paça gözaltına alıyor. Drone ile tespit edilen işçiler ters kelepçe takılarak minibüslerde bekletiliyor. 50 kadar Farplas işçisi hâlâ çatıda. “Aşağı atlarız” diyerek saldırıyı protesto ediyorlar” ifadelerine yer verildi. Üretimi durdurup sendikal örgütlülük ve sosyal hakları için mücadele eden işçiler ile sendika yöneticileri gözaltına alınmıştı. Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan işçiler ile birlikte Birleşik Metal-İş ve DGD-Sen yöneticileri emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

 

isciler-2-001.jpg

 

isciler-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.