Farplas’ta işçi kıyımı

Farplas’ta işçi kıyımı

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada otomotiv yan sanayi firması olan Farplas Otomotiv'in sendikaya üye olan 100'ü aşkın işçiyi işten çıkardığı belirtildi.

Farplas Otomotiv'in sendikaya üye olan 100'ü aşkın işçiyi işten çıkarıldı. İşten çıkartılmalarla ilgili olarak DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz hafta ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için demokratik tepkilerini gösteren Farplas Otomotiv ve bağlı şirketlerde çalışan yaklaşık iki bin işçi, kendilerine verilen sözlere rağmen yeni bir haksızlık ve saldırıyla karşı karşıya kaldılar. Dün çeşitli bölümlerden işçilere, çağrıldıkları bir otelde taşeron firmaların avukatları tarafından işten çıkış tebligatları yapıldı. Şu ana kadar bu yöntemle işten çıkarılan işçi sayısı yüzü geçti.

 

“İŞÇİLER BU DURUMUN FARKINDA”

Farplas Otomotiv işvereni işçilerin taleplerini dikkate almak, sendikalı çalışma isteğine saygı göstermek yerine, geçmişte olduğu gibi yine işçilere saldırmayı tercih etti. İşyerini iş kanununa aykırı şekilde taşeron şirketlere bölen, bu şirketleri de farklı işkollarında göstererek işçilerin sendikalaşmasını bugüne kadar önlemeyi başaran şirket, şimdi de işten çıkarmalarla sendikalaşmayı önlemeye çalışıyor. Çıkışlar, işçilere korku vermek için yapılıyor. İşçiler tazminatsız çıkarılıyor ve aynı zamanda üretim kaybı gerekçesiyle şirketin kendilerinden tazminat talep edebileceği tehdidi yapılıyor. Oysa ne tazminatsız işten çıkarma, ne de işçilerden tazminat talep edilmesi yasal değildir. Sadece işçileri sindirme amacı taşımaktadır. Farplas işçileri bu durumun farkındadır.

 

“İŞTEN ÇIKARMA ENGELİNİ AŞACAĞIZ”

Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Farplas Otomotiv işçileri sendikamızla birlikte mücadeleye devam edecek. İşten atılan işçiler bu sabah sendikamızın bölgede örgütlü olduğu fabrikalardan temsilcilerin de katılımıyla Farplas’ın önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sendikamız, şirketin taşeronlara bölünerek sendikasızlaştırma girişimini, aşmayı başarmıştır. Şimdi de işten çıkarma engelini aşacağız. Farplas Otomotiv işçilerinin sendikalı çalışmak için verdiği zorlu mücadele devam edecek. İşten çıkarmalar bu mücadeleyi sadece büyütür. Farplas’a sendikanın girmesi bu kez önlenemeyecek” denildi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.