Farplas işçileri kazanana kadar mücadeleye devam

Farplas işçileri kazanana kadar mücadeleye devam

BMİS Gebze 2 No’lu Şube direniş yapan işçilere yönelik ağır saldırı sonrası yaptığı açıklamada Farplas işçileri kazanana kadar mücadelenin devam edeceğini duyurdu

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube, direniş yapan işçilere yönelik ağır saldırı sonrası yaptığı açıklamada Farplas işçileri kazanana kadar mücadelenin devam edeceğini duyurdu. Şube yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

BASKILAR SÜRDÜ

 

“Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu şube olarak örgütlenme yürüttüğümüz Farplast iş yerinde şube ve işçiler olarak birçok engeli aşıp DİSK’e bağlı sendikalar ile örgütlenerek çoğunluğu aldık. İşverenin buna rağmen saldırıları durmadı, içerde ve dışarıda baskılara devam etti. 150 işçiyi tazminatsız işten atarak üyelerimizi istifaya ve şirket değişikliğine zorladı. İşçi arkadaşlarımız buna karşı fabrikaya kapanarak büyük bir direniş başlattı.

 

BÜYÜK BİR DAYANIŞMA AĞI

 

İşveren ve kolluk kuvvetleri işçilerin bu birlikteliğine karşı bugüne kadar görülmemiş, işkenceye dönüşen bir saldırganlıkla, işçilerin can güvenliğini hiçe sayarak saldırıda bulundu. Ülke ve işçi hareketinin gündemine oturan bu direnişimiz büyük destek gördü ve büyük bir dayanışma ağına dönüştü. Bu mücadele işçi arkadaşlarımızın kararlılığı ile devam edecektir. Farplas işçileri kazanıncaya kadar..

 

TEŞEKKÜR EDERİZ

 

Şube Yönetim Kurulu ve Farplas işçileri olarak bu süreçte bizlere büyük destek veren başta Gebze Şubesi Yönetim Kurulu, temsilcilerine ve üyelerine, sendikamıza bağlı diğer şube yönetim ve temsilcilerine, siyasi partilere, emek örgütlerine, derneklerine, ulusal basın ve yerel basın temsilcilerine genel merkez yöneticilerimize ve örgütlenme dairesinde çalışan uzmanlarımıza teşekkür ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.