FARPLAS işçileri Ankara yollarında...

FARPLAS işçileri Ankara yollarında...

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Farplas işçileri bugün Ankara’ya giderek ILO yetkilileriyle ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda görüşmeler gerçekleştirecek.

Çayırova TOSB’ta bulunan Farplas fabrikasındaki işçiler sendikaya üye oldukları için işten atılmıştı. 1,5 aydır fabrika önünde direnişte bulunan işçiler bugün Ankara’ya gidecek. DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “İşçilerin sendikaya üye olma hakkı sadece Anayasamızda değil, ülkemizin altına imza koyduğu uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuatımız tarafından da güvence altına alınmıştır.  Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanmış ve cezai yaptırıma bağlanmış olmasına rağmen; Gebze Farplas Otomativ işvereni isçilerin taleplerini dikkate almak, sendikalı çalışma isteğine saygı göstermek yerine geçmişte olduğu gibi yine işçilere saldırmayı tercih etti.

 

BAKANLIK YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞECEKLER

DİSK Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu,  Genel merkez ve şube yöneticilerimizle birlikte bir grup Farplas İşçisi 15 Mart 2022 (bugün) Ankara’da olacaklar. Sendikalı olmak ve emeğine ekmeğine sahip çıkmak için örgütlü olmayı seçmek en temel anayasal hakkımızdır diyen 1,5 aydır kar kış demeden Anayasal haklarına sahip çıkan Farplas işçileri yaşadıkları mağduriyetleri iletmek üzere Ankara’da. ILO yetkilileriyle ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda görüşmeler gerçekleştirilecek. Ve örgütlenmede yaşadıkları sorunları dosya halinde yetkililere iletilecektir” denildi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.