Farabi’de “Organ nakli ve önemi” konulu seminer düzenlendi

Farabi’de “Organ nakli ve önemi” konulu seminer düzenlendi

 ’’3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası’’olması münasebetiyle Darıca Farabi Devlet Hastanesi Konferans Salonunda eğitim semineri düzenlendi. Hafta...

 

’’3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası’’olması münasebetiyle Darıca Farabi Devlet Hastanesi Konferans Salonunda eğitim semineri düzenlendi.

 

Hafta münasebetiyle açıklama yapan Hastane Yöneticisi/Başhekim Uzm. Dr. Ayhan Aklaş şunları ifade etti; ‘’Ölümden sonra bile başkalarına hayat verebilmek varoluşun, iz bırakabilmenin en güzel örneğidir. Bu gün bir başkasına gerekli olan organ, yarın bizim ya da sevdiklerimizin yaşama tutunmasının vazgeçilmezi olabilir. Ülkemizde çok sayıda doku ve organ bağışı merkezi olmasına karşın gerçekleştirilen organ nakli yeterli sayıda değildir. Halkımızın bu konuda daha çok bilgilendirilmesi ve daha duyarlı olması sağlanmalıdır. Her yıl binlerce hasta organ bağışı beklerken hayata veda etmektedir. Ülkemizde halen kalp, akciğer, böbrek, karaciğer, pankreas, ince bağırsak, göz kornea tabakası, kemik iliği nakilleri başarıyla yapılabilmektedir. Darıca Farabi Devlet Hastanesi olarak 2012- 2013 yıllarında iki ayrı nakil transferine aracılık etmiş bulunuyoruz. Bu oran bölge nüfusu ile kıyaslandığında çok iç açıcı görünmemektedir. Bölge halkımızın organ bağışına karşı daha duyarlı olmasını hassasiyetle yaklaşmasını bekliyoruz’’dedi.

30 BİNE YAKIN HASTA ORGAN BEKLİYOR

 

Seminerde bir sunum gerçekleştiren Organ Bağışı Birim Sorumlusu Erkan Özkırım, ‘’2013 yılı istatistiklerine bakıldığında 30.000’e yakın hastanın organ beklemekte olduğunu görüyoruz. Bu insanlardan birçoğu maalesef bekleme süreçlerinde hayatlarını kaybedebiliyorlar. 18 yaşını doldurmuş olan her birey ülkenin her bölgesinde olduğu gibi hastanemiz   ‘’Organ Bağışı Birimi’’ne başvurarak kayıtlarını gerçekleştirebilir, bağış kartlarına sahip olabilir,  Bir Başka İnsana Can Katabilirler’’dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.