Farabi’de göreve itiraz Başhekimlikten döndü

Farabi’de göreve itiraz Başhekimlikten döndü

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde görevlendirilen iki teknisyen, göreve itiraz etti. Başhekimliğe verilen dilekçe İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmeden, Başhekimlikçe ret edildi

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi;  bir üst kuruma gönderilmek üzere Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne teslim edilen dilekçelerini hastanenin başhekimi Doç.Dr. Mustafa Güneş’in İl Sağlık Müdürlüğü’ne göndermeyerek çalışanların hukuki haklarını kullanmalarını engellediği gerekçesiyle tepki gösterdi. Konu ile ilgili Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, SBU Derince Eğitim Araştırma Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Serap Koçhisar ile birlikte şubede basın açıklaması yaptı. “Herkes işini yapsın, hiç kimse görev ve yetkisini aşmasın” başlığı ile yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

GÖREVLENDİRMEYE İTİRAZ ETTİLER

                                            

“Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Laboratuvar Teknisyenleri İl Sağlık Müdürlüğü’nün 02/06/2020 Tarih ve E- 3987 Sayılı yazısı ile  Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü emrine geçici görevle görevlendirilmişlerdir.

 

Laboratuvar teknisyenleri kanunların kendilerine vermiş olduğu hakkı kullanarak söz konusu geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi için İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilmek üzeri Darca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ’ne 09/06/2020 tarih ve 118829028 sayılı dilekçe ile başvuruda bulunarak geçici görevlendirmeye itiraz etmiştirler.  

 

KENDİSİ CEVAPLADI

 

Burada ortaya tuhaflık bir durum ortaya çıkmıştır. Laboratuvar teknisyenlerinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmesi için kuruma vermiş oldukları dilekçeleri hastane başhekimi İl Sağlık Müdürlüğü’ne göndermeyerek dilekçeleri kendisi 13/06/2020 Tarih ve E-603 sayılı yazı ile cevaplamış, çalışanların taleplerini reddetmiştir. Yani Başhekimlik bir anda kendisini İl Sağlık Müdürlüğü’nün yerine koyarak  üst kurumun cevaplaması gereken dilekçeleri kendisi cevaplamıştır.

 

HUKUK DEVLETİYİZ

 

Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devletidir. Kurumların nasıl yönetileceği kanun ve yönetmelikler ile belirlenmiştir. Başhekim çalışanların dilekçelerini İl Sağlık Müdürlüğü’ne göndermesi gerekirken bunu yapmayarak kanunları yok saymıştır. Çalışanları da mağdur etmiştir.

 

           İl Sağlık Müdürlüğü’nün cevaplaması gereken dilekçeleri kendisi cevaplayarak mevzuat yerine orman kanununa geçiş yapmıştır. Kendi görev ve yetki sınırlarını aşmıştır. Kendisini İl Sağlık Müdürü’nün yerine koymuştur.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

 

Geçici görevlendirmeyi yapan İl Sağlık Müdürlüğüne çalışanların itiraz  dilekçelerini ulaştırılması gerekirken bunu yapmayarak çalışanın anayasal haklarının aramasının önüne set çeken başhekim yapmış olduğu hukuksuzluğu çalışanların dilekçelerine vermiş olduğu cevapla da hukuksuz davranışını belgelemiştir.  

 

Anayasa ile koruma altına alınan dilekçe hakkı engellenmiştir. Yapılan işlem suçtur. Bu durum usul ve mevzuata aykırı olup konunun incelenmesi ve ilgililer hakkında  soruşturma başlatılması gerekmektedir.

 

ROBİN HOOD MİSALİ

                                   

 Sosyal medyada yapmış olduğu açıklamalar ile gündemden düşmeyen, vatandaşa karşı Robin Hood rolünü oynayan sıra çalışanın haklarını verme gelince de kanun ve yönetmelikleri yok sayan başhekimin vukuatı ilk değildir.

 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

         Sorumlu sendikal anlayışımız gereği usulsüz ve hukuksuz uygulamalar yapan idarecileri ve başhekimi bir kez daha uyarıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Kurumların nasıl ve hangi mevzuatlar doğrultusunda yönetileceği bellidir. Mevzuatlara uygun olarak kurumları yönetin. Usulsüz olarak yapmış olduğunuz işlemlerin yanınıza kar kalacağını sanmayın, usulsüz işlemlere karşı dün olduğu gibi bu günde gelecekte de hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.

 

          Söz konusu işlemler ile ilgili olarak Kocaeli Valiliği’ne başvuru yaptık. Dilekçe hakkının kullanılmasının önüne geçen, yetkisini aşarak olmadık işlere girişenler hakkında soruşturma açılması, idari ve cezai işlem başlatılmasını istedik.  Sendika olarak konunun takipçisi olacağız. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum