Farabi’de Diyabet Haftası etkinlikleri

Farabi’de Diyabet Haftası etkinlikleri

 Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde    ‘11-18 Kasım Dünya Diyabet Haftası olması münasebetiyle hafta boyunca farklı gün ve zamanlarda...

 

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde    ‘11-18 Kasım Dünya Diyabet Haftası olması münasebetiyle hafta boyunca farklı gün ve zamanlarda Halk eğitimleri, hizmet içi eğitimler düzenlenerek Diyabet’e dikkat çekilmeye, farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

 

Diyabet haftası münasebetiyle açıklama yapan Hastane Yöneticisi/Başhekim Uzm. Dr. Ayhan Aktaş şunları kaydetti; ‘’Gelişen teknoloji, yeni hareketsiz yaşam modeli, fast foot beslenme diyabet riskinin artmasına neden olmaktadır. Türkiye’de diyabet, özellikle 20-80 yaş grubunun en önemli sağlık sorunudur ve bu oran hızla artış göstermektedir. Diyabetin önlenebilmesi ve farkındalık yaratılması amacıyla 14 Kasım Dünya Diyabet Günü tüm dünyada olduğu gibi hastanemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. 40 yaş üstünde olan, vücut kitle indeksi yüksek olan, ailesinde Diyabet hastası olan, 4 kilo üzerinde doğan tüm bebekler, tansiyon hastası olan bireyler, kolestrol ve trigliserid düzeyi yüksek olanlar ve gizli şeker teşhisi konulan bireyler Diyabet riski ile karşı karşıya kalmaktadırlar.  Bu risk faktörleri içerisinde bulunan bireylerin Diyabetten korunma yöntemi olan Kilo Kontrolü ve Erken Teşhis için Dâhiliye Uzmanlarından yardım almaları gerekmektedir’’ dedi.

SEMİNERLER VERİLDİ

 

Dâhiliye Uzmanları Dr. Bülent Işık, Dr. Öznur Can ve Diyabet hemşiresi Erkan Özkırım tarafından koordine edilerek gerçekleştirilen Diyabet Haftası etkinliklerinde; Darıca Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nde Diyabet ve Obezite Taramaları, hastane sağlık personeline  ‘’Diyabet ve Tedavi Uygulamaları’’ konulu hizmet içi eğitimleri, ‘’ Diyabet ve Komplikasyonları’’  konulu halk seminerleri düzenlenirken, Poliklinik girişine açılan Diyabet Standı ile çok sayıda kişinin şeker ölçümlerinin yapılması sağlandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.