Farabi ‘Manevi Destek’ verecek!

Farabi ‘Manevi Destek’ verecek!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de sağlık hizmetlerinin yanı sıra manevi destek verilecek.

Hastane yönetimi açıklamasında, ''Hastalarımızın ruh ve beden sağlığı bizler için çok önemlidir bunun için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.'' denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 07 Ocak 2015 tarihinde “Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolünün yürürlüğe girmesiyle birlikte, bu hizmetler Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de uygulanarak sağlıkta kaliteyi artırmak amaçlandığı ifade ediliyor.

VATANDAŞLAR YALNIZ DEĞİL

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde verilecek olan “Manevi Destek Hizmetinde dini referanslardan hareketle, insanların üzüntülü, sıkıntılı, korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında, ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağlama ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı, varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek, onlara moral kazandırmak amaçlanıyor.

DİNİ/MANEVİ KONULARDA DANIŞMANLIK

Manevi destek personeli; sağlık Kuruluşlarında, talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personeline yönelik, içinde bulundukları şartları göz önünde bulundurarak, moral, motivasyon ve manevi destek sağlamak, dini/manevi konularda danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunacak. Manevi Destek Birimi; Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin üçüncü katında, 09:00-16:00 saatleri arasında hizmet verecek.

Konuyla ilgili hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada; ''Hastalarımızın ruh ve beden sağlığı bizler için çok önemlidir bunun için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.'' ifadelerine yer verildi.

gorsel-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.