Farabi diyabet hakkında bilgilendiriyor

Farabi diyabet hakkında bilgilendiriyor

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Diyabet Haftası nedeniyle hastane bünyesinde stant kurularak hasta, hasta yakınları ve personellerini konu hakkında bilinçlendirildi.

Diyabet Günleri etkinliği kapsamında stanttı ziyaret eden hastalara şeker hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Hastaneye gelen vatandaşları Diyabet hakkında bilgilendirmek için daha önceden hazırlanan broşürler dağıtıldı. Dağıtılan broşürlerde; Diyabetin ne olduğu, erken teşhisin önemi, diyabet hastalarının nasıl beslenmesi gerektiği gibi birçok konuda bilgilere yer verilmiştir. Ayrıca stanttı ziyaret edenlere kan şekeri ölçümü de gerçekleştirildi. Diyabet Hemşiresi Erkan Özkırım, “Diyabet önlenebilir bir hastalıktır. Bu yüzden diyabet eğitimleri diyabetli birey için yol gösterici ve çok önemli. Diyabetle savaşta erken teşhis, doğru tedavi ve yaşam şekli değişikliği çok önemlidir.

 

BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU

Biz tüm diyabetli bireylerin diyabet bakımına erişmesini, hepsinin diyabet eğitimleri almasını ve gerekli ekipmanlara ulaşması için de çalışmaktayız. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak öncelikle hastalarımızın diyabet durumlarını belirliyoruz ve diyabetli olan tüm hastalarımıza diyabet eğitimleri vermeye çalışıyoruz. Diyabet hakkında tüm sorular için hastalarımızı gerekli bilgilendirmeler için diyabet eğitimi birimine beklemekteyiz” ifadelerini kullandı. Hastane Yönetimi tarafından da yapılan açıklamada; Şeker hastalığı olarak da adlandırılan diyabet sık görülen, kontrol altında tutulmazsa erken yaşta ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme yol açan, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur.

 

ZİYARET ETTİLER

Yaşam boyu izleme ve tedavi gerektirmektedir. Bununla birlikte etkin yönetildiğinde normal yaşam kalitesi ve yaşam süresi devam etmektedir. Şeker hastalığı ile mücadele etmenin en önemli silahı, yeterli ve dengeli besin öğelerini içeren sağlıklı bir beslenme eğitimi almak ve yaşamı ona göre düzenlemek. Beslenmede kan şekerini ani yükselten çikolata, şekerli kurabiye, kolalı içecekler gibi yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı. Tüm hastalara şifalar dileriz ifadelerine yer verildi. Kurulan stanttı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü de ziyaret ettiler.

 

farabi-2-004.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.