Farabi büyümeye devam ediyor

Farabi büyümeye devam ediyor

 Bölgemizin en büyük hastanesi olma unvanına sahip olan Darıca Farabi Devlet Hastanesi büyümeye devam ediyor. Darıca, Gebze, Çayırova, Dilovası,...

 

Bölgemizin en büyük hastanesi olma unvanına sahip olan Darıca Farabi Devlet Hastanesi büyümeye devam ediyor. Darıca, Gebze, Çayırova, Dilovası, Bayramoğlu ve İstanbul’un bazı ilçelerinden,  ulaşılabilirliğini - hızlı tanı ve tedavi uygulamalarını tercih ederek gelen hastaları ile hasta kapasitesi günlük 5 bine ulaşmış durumda.   

Artan hasta potansiyeli ve talepleri doğrultusunda Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Gn. Sekreterliği’nin uygun görüleri ve Sağlık Bakanlığının onayları doğrultusunda hastaneye atanan (2 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı,1 Göğüs Cerrahisi Uzmanı,1 Pataloğ, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı,1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı ) meslektaşlarını odasında ağırlayan Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Ayhan Aktaş şunları ifade etti, “Hastanemizin hasta potansiyeli gün geçtikçe artış göstermektedir. Bölgemizin Sanayi Bölgesi olması, İstanbul’a ulaşımının kolaylığı, yoğun göç alması özellikle gündüz nüfusun normalden fazla olmasına neden olmaktadır. Hasta potansiyeli yüksek olan bu bölgede sağlık hizmeti veren en büyük hastane Darıca Farabi Hastanesi’dir” dedi.

UZMAN SAYISI 107’YE ULAŞTI

 

Geçtiğimiz bir yıl içerisinde bölge halkına en kaliteli sağlık hizmetini sunabilmek adına birçok yeni çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Aktaş, “Halen planlamalarımız devam etmektedir. Hastalarımızın yoğun ilgisi ve taleplerini karşılamaya yönelik olarak yatak kapasitemizi artırmış, buna bağlı olarak hekim sayımızın da artırılması hususunda talepte bulunmuştuk. Yeni hekimlerimizin atamaları gerçekleşti. Aramıza katılan 6 yeni hekimimiz ile Uzman Sayımız 107 ye ulaşmış bulunuyor. Bu yeni gelişim ile daha fazla hastamıza hizmet vereceğimize inanıyoruz. Meslektaşlarıma hayırlı olsun diyor başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.