Fakirlik tescillendi

Fakirlik tescillendi

 Kocaeli Valiliği ve Fırıncılar Odası, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alan vatandaşlara indirimli ekmek kartı dağıtmak...

 

Kocaeli Valiliği ve Fırıncılar Odası, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alan vatandaşlara indirimli ekmek kartı dağıtmak suretiyle 1 TL den satılacak olan ekmeği, 70 Kuruşa almalarını sağlayacak. Yapılan bu anlaşmayla birlikte valilik tarafından fakirlik resmen tescillenmiş oldu.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ekmeğin öneminden bahsetti Topaca, “Yemeğinde ekmek olmadan doymayan bir milletiz. Bu sebeple ekmeğin fiyatı da önemli. Ekmeğin fiyatı pahallıysa hali vakti yerinde olmayan vatandaşlarımız için sıkıntı başlar. Bu kapsamda ekmek fiyatlarıyla ilgili piyasa şartları çerçevesinde zaman zaman artabiliyor. Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 1 Ocaktan itibaren 250 gr ekmeğin 1 TL olması belirlendi. Mali durumu iyi olmayan vatandaşlarımız içinde bir çözüm arayışı içerisine girdik. Mali durumunun iyi olmadığı belgelendirilmek şartıyla 250 gr ekmeğin 70 kuruştan satılmasını kararlaştırdık” dedi.  

 

HER AİLEYE BİR KART
Yapılan anlaşma çerçevesinde ucuza ekmek alabilecekleri indirim kartı tüm ilçelerde bulunacağın ifade eden Vali Topaca, “Her aileye bir adet verilecek olan kartlarla aile bireyleri ekmek ihtiyacını 70 kuruşla karşılayacak. Bu Türkiye’de ilk kez yapılan bir durumdur. Umarız ki bunu suistimal etmeye çalışanlar olmaz. Vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; Bu kartı vereceğimiz vatandaşlarımız lütfen haksız kazanca yol açacak şekilde kullanmasın. Bunun denetimini de zaman zaman yapacağız. Bu hususta tüm vatandaşlarımızdan sağduyu bekliyoruz. İlçe Kaymakamları ve kooperatif başkanları bunun takibatını yapacak. Bu kapsama girmek isteyen fırınlar belirlenerek kaymakamlara bildirilsin” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.