Fahiş artışlarda farklı görüşler

Fahiş artışlarda farklı görüşler

Fahiş artışlarla ilgili olarak Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Şen ve Gebze Kadıllı-Cuma ve Ovacık köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Erdem Şen farklı görüşlerde bulundu.

Son günlerde en çok konuşulan konuların başında yükselen gıda fiyatları geliyor. Hububattan yumurtaya, süt ürünlerinden tavuk etine kadar birçok üründe fiyat artışları yaşanıyor. Yaşanan fiyat artışları ile ilgili olarak gazetemize özel açıklamada bulunan Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Şen, “Fiyat artışlarında ne üretici ne tüketici bir kazanç elde edemiyor. Arada aracılar kazanıyor. Fahiş artışları ilgili olarak ilgili yetkililerin gerekli denetimleri yapması gerekiyor. Yapılması gereken denetimlerle ilgili olarak sebze meyve halleri, pazar ve market tezgâhlarında fiyat karşılaştırılması yapılmalı. Aracıların aradan çıkarılması gerekiyor. Aracıların aradan kaldırması ile ilgili olarak Gebze Belediyesi ile örnek bir çalışma başlattı. Geçtiğimiz haftalarda köy mahsulleri pazarı Gebze’de hizmete girdi.  Böylece üreticiden tüketiciye aracı olmadan satma imkânı buluyor. Bu projeden dolayı bir kez daha Gebze Belediye Başkanı Zihnur Büyükgöz bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ARZ-TALEP VE ÜRÜN KALİTESİ

Fiyat artışları ile ilgili olarak Gebze Kadıllı, Cuma ve Ovacık köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Erdem Şen ise, “Fiyat artışı gibi bir durum söz konusu değil. Fiyatların artıp azalmasının bir kaç nedeni var. Bu nedenlerin başında az ve talep ile ürünün kalitesi geliyor. Talep fazla olduğundan ürünün fiyatı artar. Ürünün kalitesi daha iyi olduğundan buda ürünün artmasına neden oluyor. Fiyat artışlarının daha çok marketlerde görülmektedir. Pazarlarda ise fiyat artışlarının çok olmadığı görülüyor. Marketlerdeki fiyat artışlarının olmasının sebebi de marketlerin giderlerinin pazarlara göre daha fazla olmasından kaynaklanıyor” diye konuştu.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.