Fabrikalarda salgın patlaması!

Fabrikalarda salgın patlaması!

Gebze Bölgesi’ndeki fabrikalarda son günlerdeki koronavirüse bağlı salgın nedeniyle büyük vaka artışı yaşanıyor.

Gebze Bölgesi’ndeki fabrikalarda son günlerdeki koronavirüse bağlı salgın nedeniyle büyük artış yaşanıyor.

Birçok işyerinde virüse bağlı olarak çok sayıda işçinin hastanelik olduğu veya evde karantinada altına alındığı belirtiliyor. Salgının son dönem artmasında  özellikle  tedbirlerin gevşetilmesi ve işyerlerinde yeterince önlem alınmaması gösteriliyor.

BİR FABRİKA ÜRETİME ARA VERDİ

Gazetemizin sorularını yanıtlayan Birleşik Metal-İş Sendikası 2  No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, son dönem  fabrikalardaki  artışın dikkat çekici olduğunu ifade etti.

Aydın şunları söyledi, “ Yetkili olduğumuz işyerlerinde salgına karşı bir süredir vaka oranı çok düşüktü ancak son dönem artış gözleniyor. Arfesan işyerinde bir arkadaşımızı Covid-19 bağlı hastalık nedeniyle kaybettik. Bu işyerinde vaka oranını yüksek olması nedeniyle fabrika 1 hafta üretime ara verildi” dedi.

TEDİRGİN EDİCİ

Birleşik Metal-İş Sendikası 2  No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, işyerlerinde  virüse yönelik gerekli tedbirlerin alınması konusunda  takipçi olduklarını da belirterek, “Tüm bunlara karşın virüsün fabrikalarda  son dönemdeki yayılışı  tedirgin edici bir düzeyde. Sendika olarak işyerlerinde salgınla ilgili gelişmeleri dikkatli şekilde takip ediyoruz” diye konuştu.

necmettin-aydin-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.