EYT’lilerin emeklilik  hakkını iade edeceğiz

EYT’lilerin emeklilik hakkını iade edeceğiz

CHP Gebze İlçe Örgütü/Emek Bürosu, EYT’liler için meydana indi. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP iktidarında EYT’lilerin hak gaspına son verip emeklilik hakkını iade edeceklerini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Gebze İlçe Örgütü/Emek Bürosu, “EYT’liler lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor” sloganı ile alana indi. Türkiye genelinde 81 ilde ve Gebze benzeri ilçelerde eş zamanlı düzenlenen açıklamanın Gebze ayağı, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleşti. Basın açıklamasına CHP Parti Meclis Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Gebze Belediye Meclis Üyesi Saide Arslan Çalışkan ile CHP yöneticileri katıldı. Basın açıklamasına Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan ile Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın da katılarak destek verdi.

ALMA EYT’NİN AHINI

Basın açıklaması esnasında EYT Gebze üyeleri ön tarafında, “Alma EYT’nin ahını çıkar aheste aheste” yazılı tabut taşıdı. Yine açıklama esnasında, ““Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a, eğer adalet varsa, çıksın artık bu yasa”, “Direne direne kazanacağız” ve benzeri sloganlar atıldı.

Basın açıklamasında ilk sözü CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan aldı. EYT’lilerin yaşadığı mağduriyete ve sürece değinip iktidarın politika ve tutumlarını eleştiren Orhan, CHP iktidarında yapılacak düzenlemeleri şöyle sıraladı:

“EYT’lilerin geçmişe dönük emeklilik haklarını teslim edecek, yıllardır süren bu hak gaspına son vereceğiz.

En düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitleyeceğiz.

Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapacak. Aylık bağlama oranlarını eski düzeye çekecek, güncelleme katsayısında milli gelir artışının tümünü dikkate alacağız.

Emeklilerimizin yıllardır beklediği ‘İntibak Yasası’nı derhal çıkartacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklere son vereceğiz.

BİZ ÇÖZECEĞİZ

Rantçıya, faizciye çalışan iktidar EYT sorunun çözmüyor, biz çözeceğiz. Sözümüz söz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Anayasamızın temel bir ilkesi olan sosyal devleti tüm toplum için hayata geçireceğiz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve tüm emeklilerimizin yıllarca hizmet ettikleri ülkelerinde hiçbir hakları gasp edilmeden, refah ve huzur içinde yaşayacağı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız.

DERHAL SEÇİM İSTİYORUZ

Bir avuç yandaşına devletin Hazine’sini teslim edip EYT’lilere ve halkına sırtını dönen Saray Hükümeti ile Türkiye’nin kaybedecek bir günü daha kalmamıştır. Başta EYT olmak üzere tüm sosyal sorunların çözümü için hemen seçim, derhal seçim istiyoruz.”

HAKLARI BİR GECEDE ELLERİNDEN ALINDI

Gökhan Orhan’ın ardından CHP Parti Meclis Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan söz aldı. EYT’liler denince EYT’liler sadece emeklilik istiyormuş gibi bir algı yaratıldığını kaydeden Tahsin Tarhan, “Engin Bey, 25 yıl çalışmış. Şimdi işsiz. Sigortaya gidip muayene olamıyor. Çocuklarının sosyal hakları elinden alınmış ve bundan sonra çalıştığı sürece maaşı düşecek. Bir gecede kazanılmış hak emeklilerin elinden alındı. Yıllardır mücadele ediyor EYT’liler” dedi. Tarhan şöyle devam etti:

HALA HAK İADESİ YAPILMADI

“Seçim sürecinde hem iktidar hem de ortağı olan parti şunu söyledi: ‘Seçim bitsin, EYT’lilerin hakkını vereceğiz.’ Ama seçim  bitti. Yeni seçim sürecine girdik. Hala hak iadesi yapılmadı. ‘Kaynak yok’ diyorlar. Yandaşa, beş müteahhide gelince kaynak var, EYT’lilere gelince kaynak yok. Osmangazi Köprüsü, 2 milyar dolara malolmuş. 8 milyar dolar ödenecek. Köprüler, yollar, ısrarla ‘TL üzerinden ödeyin’ diyoruz. Onlar dolar üzerinden ödüyorlar. EYT’lilere gelince kaynak yok. İngiltere’den gelen sermayeye faizler, kaynak var. Saraya gelince kaynak var.

CHP OLARAK SÖZ VERİYORUZ

‘Kaynak var’, söylüyoruz. 13 uçağın var. Sat 12’sini. EYT’lilerin hakkını iade et diyoruz. O yüzden bu ülkede kaynak var, emeklilere gelince kaynak yok. Bizler CHP olarak şu sözü veriyoruz. En düşük emekli maaşı, asgari ücretin üzerinde olacak. Ve iktidar olduğumuz gün ilk kanun teklifimiz EYT’lilerin hakkını iade etmek için verilecek. Bir gecede yapılan hak gaspını, iade edeceğiz. Onun için hep birlikte bu seçim sürecinde omuz omuza vereceğiz. Bu ülkede yoksulluğu, işsizliği giderip adaleti sağlamak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Gidiyor gitmekte olan. Geliyor gelmekte olan.”

BÜYÜK BAŞARIYI ORTAYA KOYDUK

Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan da EYT meselesini bir kez daha farklı platformda gündeme getiren CHP’ye teşekkür etti. Erdoğan özetle şunları kaydetti: “STK’ların asli görevlerinden biri tabandaki sorunları tavana iletmektir. EYT Federasyonu ve federasyona bağlı EYT dernekleri sorunlarımızı üst makamlara iletme çabası, örnek çalışmaları ile hem siyasetin kaygan zemininde hem de kamuoyunda farkındalık yaratarak büyük başarıyı ortaya koymuştur.

İKTİDARI MUHALEFET YAPACAK GÜÇTEYİZ

Çözüm yolu siyaset zemininde olmasına rağmen siyaset mekanizmasının EYT meselesine bakış açısı maalesef yanlış bir yöndedir. Bedeli zaten yıllar içinde emekçiler tarafından peşinen ödenmiş bir hak için oturup maliyet hesapları yapmak bizler açısından garabettir. Anamızın ak sütü kadar helal olan, Anayasanın eşitlik ilkesiyle de hakkımız olan emeklilik hakkımıza, insanca yaşamaya imkan sunacak maaşla kavuşmak mücadelemizin temel taşıdır. Bugün EYT’liler siyasetçiler için bir oy potansiyeli olarak düşünülecekse Genel Başkanımız Gönül Borun Özüpak’ın da ‘iktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak güçteyiz’ söylemi ile varız, biriz, tüm EYT ailelerimizle birlikte ve buradayız diyoruz.”

 

birlikte-011.jpg

 

tabut-001.jpg

 

baskanlar-027.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.