"EYT’liler seçim malzemesi değildir"

"EYT’liler seçim malzemesi değildir"

Son günlerde iktidar sözcülerinin çelişen açıklamalarıyla gündeme gelen EYT’liler, seçim malzemesi yapılmak istenmediklerini vurguladı.

EYT’lilerin siyasete malzeme yapılmasını istemediklerini söyleyen EYT Gebze Derneği Başkanı Nuh Erdoğan, “Bu oyuna alet olmayacağız. Haklarımızı alana kadar, son arkadaşımız emekli olana kadar mücadele edeceğiz” dedi. Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) talepleri için başlatıldığı söylenen çalışma büyük heyecan yaratmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, içerisinde emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının da olduğu çok sayıda mesele ile ilgili kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söylemişti. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaş şartı sağlanmadan emekli olunamayacağını açıklarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ise “Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır” duyurusu yapıldı. EYT Gebze Derneği Başkanı Nuh Erdoğan, “EYT’li kardeşlerimizin kafalarını karıştırmak ve gündem değiştirmek istiyorlar. Dövizin artması, ekonominin durumu ortadayken bir nebze kendilerine kalkan olarak EYT’lilerin kullanıldığı görüşündeyiz” dedi.

 

"KANUN YENİDEN DÜZENLENMELİ"

Ortaya atılan haberlere itibarları olmadığını söyleyen Erdoğan, konunun çözüm merciinin TBMM olduğunu belirterek, “Bizler EYT’liler olarak, son günlerde hiç duymadığımız kanallarda, sosyal medya ortamında EYT’nin çözüm süreciyle ilgili haberlerle karşılaştık. İlk başta 5 tane formül üzerinde durulduğunu öğrendik, biz bu formülleri değerlendirdik ve bu formüllerin mağduriyetimizi giderecek bir çözüm olmadığını kamuoyuna bildirdik. Bir 6’ncı formülü gündeme getirdiler, bunun da bizim için çözüm olmadığını dillendirdik. Bizim kırmızı çizgimiz; 4447 sayılı Yasa’nın yeniden düzenlenmesi. Biz bu konuda mağduriyeti başka bir şeyin gideremeyeceğini defalarca söyledik. Önerilen formüller uygulansa bile yeni mağduriyetlerin doğurabileceğini dillendirdik. İşin bir diğer yanı, biz resmi kurumlardan herhangi bir duyum almadık. Bu haberlere itibarımız yok. Bu konunun çözüm merciinin TBMM olduğunu söylüyoruz, biz hazırız” dedi.

 

"SİYASETE MALZEME YAPILMAK İSTEMİYORUZ"

EYT’liler olarak artık kurumsal bir yapıya büründüklerini hatırlatan Erdoğan, “Federasyonumuz ve 23 tane derneğimiz ile birlikte artık olayları daha net süzebilecek durumdayız. 2018 yılında MHP’nin ‘Ben bu sorunu çözerim’ demesiyle bizleri kullanarak oy devşirmesinin hafızalarımızdan silinmesinin imkânı yok. Biz aynı hataya düşmemek için artık resmi bir belge olmadan bu sözlere itibar etmiyoruz. Bizlerin artık siyasete malzeme yapılmasını istemiyoruz, bu oyuna alet olmayacağımızı söylüyoruz. Biz EYT’nin muhatabıyız, bu sorun çözülecekse bizimle çözülmeli. Haklarımızı alana kadar, son arkadaşımız emekli olana kadar mücadele edeceğiz. EYT’liler seçim malzemesi değildir” diye konuştu.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.