EYT’de kadınlar devrede

EYT’de kadınlar devrede

Emeklilikte yaşa takılanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamasına karşın mücadelelerini yılmadan sürdürüyor.

Nuh Erdoğan Erdoğan başkanlığındaki Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği dün sabah dernekte düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Derneğin kadın kolları yapılanmasında görevi Gülistan Özçağdavul üstlendi. Özçağdavul’un ekibinde Nejla Dolaşık da yer aldı. Daha önceki yapılanmada Ferda Derindere görevi üstlenmiş ancak çocuğunun sağlık probleminden ötürü bırakmıştı. 
HAFTAYA KERMES VAR 
Dünkü toplantıda kadın kollarının başkanlığı görevini üstlenen Özçağdavul kollarını çabuk sıvadı. Özçağdavul önümüzdeki hafta sonu derneğe gelir getirmesi amacıyla düzenlenecek kermesi organize edecek. Bu kermes de derneğin Mustafapaşa Mahallesi, Şehit Yılmaz Argon Caddesi, No: 116 adresindeki yerinde gerçekleşecek. Dün sabahki kahvaltıya dernek üyeleri eşleriyle birlikte katılırken sofra da ağırlıklı olarak kadınların hazırladığı kahvaltılıklardan kuruldu.
DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK 
Gebze EYT Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, “Toplanma amacımızı öncelikle kendimize sormalıyız. Biz hak mağduriyetinden ötürü mağdur olmuş vatandaşlarız. 1999 yılındaki yasa ile, emekliliğimiz mağdur edildi. Dünyada hiçbir örneği olmayan şekilde, yasanın geriye doğru işletilmesiyle oluşan bir mağduriyetimiz var. Bu inançla, bu yasanın iptali için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Neler yapabileceğimiz ile ilgili, bir olmamız gerekiyor” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:
BİZDEN FAZLA MÜCADELE EDİN
“Cumhurbaşkanımız dün talihsiz bir açıklama yaptı. Bu konuyla ilgili, Meclis’de dokuz partiden sekizi haklı olduğumuza inanıyor. Sadece Cumhurbaşkanımız politik nedenlerden dolayı, kendi siyasi geleceği için buna olumlu bakmıyor. Onun için mücadeleye daha sıkı sarılmalıyız. Biz erkekler olarak bir mücadele başlattık. Mücadelemize bundan sonra bayan arkadaşlarımızla da devam etmek istiyoruz. Bayan arkadaşların bu davaya sahip çıkmalarını istiyoruz. Beraber çalışmak istiyoruz. Bizden daha fazla mücadele etmelerini istiyoruz. 
UÇURUM VAR
Cumhurbaşkanımız açıklamasında, 750 milyar lira Hükümet’e külfet olduğunu söyledi. Bunu neye dayanarak söylüyor. Türkiye’nin bütçesi 900 milyar TL. Burada bir tutarsızlık var. Cumhurbaşkanı halk üzerinde algı yapmaya çalışıyor. Bizler bu konuda moralimizi bozmamalıyız. 5 Eylül’de Prof.Dr. Vedat Bilgin ve yedi kişilik ekibine, bu iş çözülsün diye komisyona havale edildi. Biz EYT’liler olarak bu komisyona raporumuzu sonduk. Maliyetimizin aylık 1.2 milyar TL, yıllıkta 15 milyar TL bir rakam var. 15 milyar TL ile 750 milyar TL arasında uçurum var. 
SAKİN DAVRANMALIYIZ 
O maliyetin nasıl yapıldığını bilmemiz, bilinçli olmamız gerekiyor. Bu bilinç için, bu hesabı nasıl yaptığını sorup öğrenmemiz gerekiyor. Yıllık 750 milyar TL külfet varsa biz bu işe girmeyelim. Çünkü ekonomimiz batar. Cumhurbaşkanımızdan detaylı olarak sorup öğrenmemiz gerekiyor çünkü raporu henüz eline almış değil. Gayet sakin davranmamız gerekiyor. Gereksiz aksiyonlar almamalıyız. Biz bu işi başaracağız. Bu dava bitecek. Önemli olan bizim inanmamız. 
YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOK 
EYT Gebze’de kadın kollarının başkanlığını üstlenen Gülistan Özçağdavul ise, “Bu dava sadece erkeklerin değil bizim kardeşlerimizin, eşlerimizin, komşularımızın, çocuğumun geleceğinin davası. Avrupa’daki emekçi nasıl hak sahibiyse benim ülkemde de öyle olsun. Cumhurbaşkanımız dün konuşurken birçok arkadaşım arayıp boşuna uğraştığımızı söyledi. Ben de hırsla, inadına daha çok üstüne gideceğim. Biz kadınlar el ele verirsek yapamayacağımız şey yoktur” dedi. kahvalti.jpgmasada-001.jpgsohbet.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.