EYT için 54 bin kişi başvuruda bulundu

EYT için 54 bin kişi başvuruda bulundu

Erken Yaşta Emeklilik Yasasının Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından kapsamında Kocaeli’de 54 bin vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulundu.

Hükümetin açıkladığı Erken Yaşta Emeklilik Yasasının Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından Kocaeli’de 54 bin vatandaş emekli olmak için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu Kocaeli Şubesi cumartesi günü de tam gün mesai yaparak 4 bin 321 vatandaşın işlemlerini hazırlayarak emekli etti. Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat eden 54 bin vatandaşın büyük bir kısmının emekliliği hak etmediği ve bu nedenden dolayı SGK’nın evrak incelemelerinden dolayı iş yükünün de arttığı bildirildi.

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre Kocaeli, yurt genelinde emekli etme oranında 5. sırada yer alıyor.  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), normal yıllarda emekli aylığı başvurularını iki hafta içinde sonuçlandırıyor. Aynı anda yüz binlerce EYT’linin emeklilik başvurusunda bulunmaya başlaması nedeniyle bu yıl incelemelerin zaman alması, bu nedenle ilk aylık ödemesinde gecikmeler yaşanması muhtemel görünüyor. Bununla birlikte, ilk aylık ödemesi ne zaman yapılırsa yapılsın 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere toplu ödeme yapılacak. Hak kaybı olmayacak. Buna göre; mart ayında dilekçe verip başvuruda bulunan EYT’liler, nisan ayında ilk maaşlarını almaya başlayacak.

Haber MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.