EYT herkesin biz EYT’nin yanındayız

EYT herkesin biz EYT’nin yanındayız

Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’ni ziyaret eden CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, “EYT’yi toplumsal her mücadelede görebiliyoruz. CHP olarak bize düşense EYT’nin yanında yer almak” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Örgütü’nde Başkan Gökhan Orhan ve yönetimi geçen hafta sonu programına Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’ni de ekledi Başkan Orhan, “EYT’yi toplumsal her mücadelede görebiliyoruz. CHP olarak bize düşense EYT’nin yanında yer almak” dedi.

EŞLİK ETTİLER

 

eyt-3-003.jpg

Orhan’a ziyarette ilçe başkan yardımcıları Deniz Kartal ve İskender Berk Mutay, Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan ve başkan yardımcısı Nurcan Ada eşlik etti.

eyt-6.jpg

 

EYT Gebze Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan konuklarını yönetici ve üyelerden oluşan geniş bir heyetle ağırladı. Erdoğan, Orhan’ın açıklamalarının EYT’ye dair geniş ve detaylı bilgilendirmede bulundu. Başkan Orhan ise Gebze EYT’yi ziyaretinde şunları kaydetti:

VİCDANI OLAN HERKES…

 

eyt-5.jpg

“Gebze EYT üyeleri alan mücadelesinde hep varlar. Toplumsal mücadele ve olaylar, sendikal mücadelelerde, olması gerekenlerin dışında EYT var. EYT’yi her an her yerde görebiliyoruz. Bu anlamda haklı bir mücadele de veriyorlar. Sonuna kadar devam etmeleri gerekiyor. Sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, vicdanı olan herkesin bu yapı içinde yer alması, güçlendirmesi gerekiyor.

HERKES BİR ŞEYLER YAPMALI

Ve bu çatı altında toplanan herkesin hakkını alabilmesi için bir şeyler yapması gerekiyor. Biz CHP olarak gerek milletvekillerimiz, gerek ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz; her platformda bir mağduriyet söz konusu olduğu zaman ilk aklımıza gelen EYT’dir. Ondan sonra her gün greve çıkan fabrikalardır. Her gün sendikalı oldukları için işten atılan arkadaşlarımız, yurttaşlarımızdır.

BU HALK YİNE BİRLEŞİR

İnsanlar artık sendikalı olmaya korkar hale gelmişler. Onun dışında kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri, ekonomik sıkıntılar… Sorunlar anlatmakla bitmez, birlik beraberlik içinde çözülür. Nasıl ki Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’nda bu halk birleştiyse, yine birleşir.

BİZİ DE KONUŞACAKLAR

Bakıyoruz, İstanbul sanki bütün Türkiye’ye hükmediyor. Bütün sorunlar İstanbul’da yaşanıyor ve çözümleri İstanbul’da konuşuluyor. Yarın öbür gün biz de konuşuluyor olacağız. Kocaeli’yi de kurtaracağız.

NİYE OY VERDİĞİNİZİ ARAŞTIRIN

Sandığa gittiğiniz zaman, bizim size yapabileceğimiz en büyük çağrı o. Çocuklarınızın geleceği için bir düşünün. Oy vereceğimiz kişinin broşürünü okuyun. Bir konuşmasını dinleyin. Bir partiye oy veriyorsanız, niye oy verdiğinizi araştırın. Veya mevcut partiniszin size ne verdiğini ve bundan sonra ne vereceğini sorgulayın.

HER BİR OY ÇOK KIYMETLİ

Oyunuz gerçekten çok kıymetli. ‘Bir ben verirsem düzelir mi?’ anlayışından kurtulun. İstanbul’da herkes öyle dedi, oy vermeyenler de gidip oy verdi ve çok büyük fark oldu. Demek ki bir oyun çok büyük kıymeti varmış. O yüzden haklı mücadelenizde yanınızda kim varsa, sokakta, en kötü anınızda yanınızda kim varsa, yağmurda sizle kim ıslanıyorsa onlarla beraber olun.

YANINIZDA OLMAK ZORUNDAYIZ

Yani bu sadece CHP olsun anlamında demiyorum. Hepimiz düşünebiliyoruz. Hepimiz bir şeyleri görüp farkına varabiliyoruz. O anlamda dediğim gibi, birlik beraberlik içinde olacağız. Sizin bizimle çalışma değil bizim sizin yanınızda olmak gibi bir zorunluluğumuz var.

GELENEĞİMİZDE VAR

 

eyt-4.jpg

Genel başkanımız da her fırsatta, “EYT’nin, sendikaların, hak mücadelesi veren herkesin yanında olmalısınız” talimatı veriyor. Bizim geleneğimizde var, partinin temellerinde var ezilenin yanında olmak. Bu anlamda mücadele ettiğiniz her anda mücadelenizi yeşerttiğiniz her anda yanınızda olmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya biz hazırız.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.