Eynerce bu sefer bir köpeği zehirledi

Eynerce bu sefer bir köpeği zehirledi

OSB’lerin atıklarıyla kirlenen Eynerce Deresi bu sefer bir köpeğin zehirlenip ölmesine sebep oldu. CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir sorumluları istifaya davet etti

Dilovası’nda çevre sorunlarının önemli mevkilerinden Eynerce Deresi bu sefer bir köpeğin zehirlenerek ölmesine sebep oldu. CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir konuya dair sosyal medyadan yaptığı paylaşımda STK’ların ve çevreci derneklerin başkan ve yöneticilerini suskun kalmakla eleştirip sorumlulara istifa çağrısında bulundu. Aydemir şunları kaydetti:

 

BELEDİYEDEN KOLTUK KAPIP OTURDUNUZ

 

“Söz konusu Dilovası’nda yaşayan insanların haklarını savunmamız olunca işlerine gelmeyen rant çeteleri istifamızı talep eder. Nerede STK’lar nerede çevreci dernekler? Belediyeden birer koltuk kapıp oturdunuz yerinize.

 

KİMYASAL ATIKLARLA DOLU

                                      

Dilovası’nda bulunan Eynerce Deresi; Kömürcüler OSB’den ve diğer OSB’lerden dereye akıp mahalle içinden geçen kimyasal atıklarla dolu. Daha önce bu suya girip mahsur kalan koyununu kurtarmak isteyen vatandaş elleri ile müdahale edince ellerinde aşırı şiş ve ödem oluşması sonucu hastalanmıştı.

DERENİN SUYUNDAN ZEHİRLENDİ

Daha sonrada dün aldığımız bilgiler doğrultusunda olay yerinde yaptığımız incelemede; bir gün önce aynı dereye düşen köpek için vatandaşların ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri köpeği kurtarıp dere kenarına terk etmişler. Çağrımız üzerine belediye veterineri geldiğinde kenarda bekleyen hayvanın cansız bedenine ulaştı ve dere kenarından içtiği sudan zehirlenip öldüğüne rastladık.

YAMAN, ŞAYİR VE KURUM İSTİFA ETMELİ

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Belediye Başkanı Hamza Şayir ve her seçim öncesi bizi vaatleri ile yalnız bırakmayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum’a sesleniyorum. Japon mühendis Osmangazı Köprüsü yapılırken halat koptu diye kendini sorumlu tutup intihar etti. Gelin sizde bu halktan özür dileyip istifa edin.

ŞİMDİ SİZ İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?

 

Kocaeli Dilovası’nda bulunan Eynerce Deresi, Kömürcüler OSB ve diğer OSB’lerden akan sular canlıları zehirliyor. ‘Verdiğiniz sözleri tutmanız gerek’ diye çağrıda bulunduğumuzda bazı kendini bilmez, hayvana ve insana hiç saygısı olamayan ama koltuğu sonradan görenler ellerinde bulunan gücü kullanarak bizi istifaya davet ettiler. Bende burada o kişilere sesleniyorum. Şimdi siz istifa edecek misiniz?” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.