“Eylemlerimiz devam edecek!”

“Eylemlerimiz devam edecek!”

 Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şahindoğan angarya diye tanımladığı görevleri yerine getirmeme eylemlerinin sonuç alana kadar süreceğini...

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şahindoğan angarya diye tanımladığı görevleri yerine getirmeme eylemlerinin sonuç alana kadar süreceğini söyledi.

Gebze’de, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program öncesi yaptığı konuşmada sözlerine katılımcıları şahsıları ve Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi adına selamlayarak başlayan Şahindoğan, “Böyle güzel bir organizasyonda sizlerle beraber olmak büyük mutluluk. Biz her zaman bu güzelliklerin parçası olmaya hazırız. Sendikacılık salt üyelerin hak ve çıkarlarını savunma mücadelesi değil aynı zamanda üyelerin sosyal kültürel ihtiyaçlarını karşılamayı gerektiren bir uğraşıdır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nin “Türkü Türk’ü Anlatır” adlı türkü ve şiir gecesine mevkiidaşı Fuat Yiğit ile birlikte katılan Şahindoğan, “Eğitimciler olarak zor ve sıkıntılı süreç yaşıyoruz. Performans dayatılıyor. Öğretmenleri itibarsızlaştıran uygulamalar peş peşe ortaya konuyor” dedi. Şahindoğan;  “Alo 147 diye bir hat açılarak sadece öğretmenlerin şikâyet edilmesi amacıyla kullanılıyor. Yönetici atamada her türlü haksızlıklar, hukuksuzluklar yaşanıyor. Sırf yandaş olmadıkları için Türk Eğitim-Sen üyeleri ötekileştiriliyor, hakları hukukları kesiliyor ve yandaş oldukları için hiçbir çapı olmayan insanlar sırf sendikal (Eğitim Bir-Sen’i kast ediyor) kimliklerinden çeşitli makamlara mevkilere getiriliyor. Biz Türk Eğitim-Sen olarak hepsiyle mücadele ediyoruz. Her tür haksızlığa karşı hakkı yerden tutup kaldırma mücadelesini sizlerden aldığımız güçle veriyoruz. Öğretmenlerin, eğitimcilerin itibarsızlaştırması uygulamalarına, performans uygulamasına, Alo 147’ye karşı her tür mücadeleyi sürdüreceğiz.” Dedi.

EYLEMLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Şahindoğan; “Geçtiğimiz dönemlerde öğretmenlerimizin mağdur olduğu konularda çeşitli eylem kararları aldık. Öğlen arasında nöbet tutmama, haftada birden çok verilen nöbet görevini yerine getirmeme, mesai saatleri dışında verilen angarya görevleri yerine getirmeme ve nöbet görevi içinde yer almayan ancak nöbetçi öğretmene yüklenen çeşitli angarya görevleri yerine getirmemeye yönelik eylem kararları aldık. Sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu eylemlerde amaç sonuç almaktır. Birden çok nöbet yazılan arkadaşların hak ettiği nöbet ücretini almasıdır, kendisine angarya yüklenen arkadaşlarımızın bu angaryalardan kurtulmalarıdır. Bunlar gerçekleşene kadar eylem kararlılığı ve mücadelemiz devam edecektir. Bunun yanında sırf bu ülkeyi çok sevdiği için hakkı hukuku çiğnenen arkadaşlarımızın haklarının mücadelesini yapma temel sendikacılık görevidir. Sürdüreceğiz.” Dedi.

GEBZE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Türk Eğitim-Sen’in hem hakkı tutup kaldırma, hem de zor şartlarda sendikacılık mücadelesi verirken sosyal faaliyetleri de sürdürmek durumunda olduğunu kaydeden Şahindoğan, bu duyarlılığı gösterdiğinden ötürü Orhan Kütük başkanlığındaki şube yönetimine teşekkür etti. Şahindoğan; “Çevremizde Türk Eğitim-Sen’i tanımayan, misyonunu, ifade ettiği değerleri kavramayanlar olabilir. Onlar da sendikacılık faaliyetlerimiz ve sosyal faaliyetlerimizle bizi tanıyacak, bizim diğerlerinden farklı yönümüzü görecek ve inşallah geleceklerdir. Türk Eğitim-Sen ailemiz daha büyüyecektir daha güçlü aile haline gelecektir. Böylesi bir toplantının havasını, ahengini daha fazla bozmak, değiştirmek istemediğimden dolayı sözlerimi daha fazla uzatmak istiyorum. Şube başkanı, yönetimi, görünmeyenleri emeklerinden dolayı şimdiden tebrik ediyorum. Keyifli mutlu akşamlar.” Dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.