“Eylemlere devam edeceğiz”

“Eylemlere devam edeceğiz”

 Çayırova’da bulunan Cam Elyaf fabrikası önünde bir araya gelen işçiler işten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını istediler. İşçiler...

 

Çayırova’da bulunan Cam Elyaf fabrikası önünde bir araya gelen işçiler işten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını istediler. İşçiler yaptıkları basın açıklamasında arkadaşlarının işe alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

 

Yapılan basın açıklamasının Kristal-İş’in örgütlü olduğu tüm işyerlerinde gerçekleştirildiği açıklandı. Açıklamada şunlar belirtildi, “Sağlık sorunları bulunan bir işçi arkadaşımız işsizliğin pençense itildi, sokağa atıldı. Bu işyeri ile uygulamanın sadece bir işçinin işyeri ile ilişkisini kesme anlamı taşımadığı çok açık. Atılan bir işçi ama tehdit hepimize Cam Elyaf’ta bir işçi işten atan işveren 6 bin cam işçisine gözdağı veriyor. Bütün cam işçilerini tehdit ediyor. Ya benim istediğim gibi çalışacaksınız ya da sizi kapının önüne koyarım diyor” denildi.

 

BU TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

 

 

Cam Elyaf’ta işten çıkartılmanın tüm sendika üyelerine karşı yapılmış bir uygulama saydıkları ifade eden işçiler, “Bir yandan geleceğe dönük vizyon açıklamaları ile çağdaş bir şirket görüntüsü vermeye çalışan Şişecam bir yandan da çağdışı yönetim anlayışı sergilemektedir. Dayatmayla tehditle işyerlerini yönetmek istemektedir. Tek taraflı dayatmalara işletmeleri yönetmeye çalışanlar işçiyi işten atarak işçileri terbiye edeceğini zannedenler çok yanılıyorlar. Şişecam yönetimine sesleniyoruz sendikamız buna asla göz yummayacaktır. Bir kez daha ve yeniden hatırlatmak isteriz ki: Kristal-İş sendikası hiçbir dönem baskıya tehdide boyun eğmedi, yine eğmeyecektir. Atılan işçi arkadaşımız geri alınsın” şeklinde görüş belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.