Eylem’i yetim bırakan  eylem film konusu oldu

Eylem’i yetim bırakan eylem film konusu oldu

İbrahim Ormancı’nın unutamadığı anılar arasında senarist Eylem Akın’ın annesi İclal Akın’ı sadece adının Eylem olmasından ötürü kaybetmesi var. İclal Akın cinayeti, “Yabancı” adlı filme konu oldu

“12 Eylül ile ilgili anılarımdan en üzücü olanı şu. 12 Eylül'e yakın zamanlarda  - yurt içinde ihtilal olgunlaşsın - diye şiddet eylemleri artmıştı. Bunu da ihtilalin kudretli generallerinden Bedrettin Demirel itiraf etmişti.27 Haziran 1978 günü faşistler Alaşehir'de Özer Üstüntaş ve Öğretmen İclal Akın'ı katletti. İclal Akın, MHP’li komşusu tarafından, “Kızının adını niye Eylem koydun bizim kız?” diye henüz bir yaşındaki kızının gözleri önünde katledildi.

 

EYLEM İLE YILLAR SONRA GÖRÜŞTÜK

 

İşin en üzücü yanı şu. MHP Alaşehir İlçe Yönetimi İclal Öğretmen’i katleden kişiyi Sarıgöl'de ziyaret etti. Bu ziyaret, “Davamızın çilekeşini ziyaret ettik” diye lanse edildi. Bu katil ilerlemiş yaşına karşın hala bozkurt işareti yapıyordu. Katil geçtiğimiz yıllarda öldü. İclal Öğretmenin bir yaşında geride bıraktığı kızı Eylem ile yıllar sonra görüştük. Bana, “Peki bu olay seni bu kadar niye etkiledi?” diye sorabilirsiniz. O zamanlar 10 yaşında bir çocuktum. İclal Öğretmenin yıllardır camları kırık evinin önünden geçmiş ve her defasında ağlamıştım.

 

1978 yılında Alaşehir'de evinin balkonunda komşusu tarafından öldürülen Alaşehir'li öğretmen İclal Akın'nın anısına "Yabancı" isimli bir sinema filmi çekildi.

 

https://alasehirolay.com/iclal-hoca-yasamaya-devam-ediyor-h768.html

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.