‘Evlerimizi yıktırmayız’

‘Evlerimizi yıktırmayız’

 Gebze ve Çayırova’da kentsel dönüşüm tehdidi altında. Son olarak Gebze’de Mevlana, Kirazpınar, Emek ve İnönü Mahallelerinin yıkılacağı evlere...

 

Gebze ve Çayırova’da kentsel dönüşüm tehdidi altında. Son olarak Gebze’de Mevlana, Kirazpınar, Emek ve İnönü Mahallelerinin yıkılacağı evlere gönderilen yazılarla ortaya çıktı. 


Daha önce tepkilerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyelerine yaptıkları yürüyüşlerle gösteren Emek ve İnönü Mahallesi halkı da sorunlarının çözümü için mahallerinde dernek kurdu. “Çocuklarımızın üzerlerine evi kilitleyip gittik çalıştık, öyle yaptık bu evleri” diyen mahalleliler, evlerine sahip çıkmakta kararlı. Kentsel dönüşümün hizmet getirme adına yapıldığına dikkat çeken mahalleliler, “Hizmet ev yıkarak değil, eğitimle sağlıkla altyapıyla olur” diyor. Emek ve İnönü Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin çağrısıyla mahallede bir araya gelen halk, evlerinin yıkılmasını istemiyor. 

BİRLİĞİMİZİ BOZMAMALIYIZ

Emek ve İnönü Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Koca Kentsel dönüşüm yazısının kendisine geldikten sonra oy verdiğim partiye uğradığını söyleyerek, “Yazıyı götürdüm kendilerinden bilgi almak istedim. Bana bugün meclis toplantısı var gelin gidelim dediler. Oraya katıldığım zaman meclis üyelerinin orada ne yaptıklarını öğrendim, bizi nasıl kandırdıklarını öğrendim. Kentsel dönüşümü orada oy çokluğuyla nasıl geçirdiklerini öğrendim. Ama biz onlar gibi siyasetçi değiliz biz onlar gibi çıkıp kürsüde siyaset yapamıyoruz. Onlara diyoruz ki bize kentsel dönüşüm yapmasınlar biz istemiyoruz. Evlerimiz bize dubleks villa gibidir. Mademki bize hizmet yapacaklar yol getirsinler, sağlık hizmeti getirsinler, okul getirsinler diyoruz. Bizim evlerimizi alıp bize geri parayla satmasınlar. Bu kentsel dönüşüm ister durdurulsun ister geri çekilsin ama biz bu dernek etrafında beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki bu birlik bitti mi bizi dağıtmak için yine gelecekler. Bu sorun sadece bizim mahallemizin sorunu değil. Çayırova 100 bin nüfuslu bir ilçe bir tane bile hastanesi yok. Biz Çayırova halkı olarak kentsel dönüşümden önce ilçemize hastane ve düzgün bir ulaşım istiyoruz” dedi. 

HEDEFTE 730 HANE VAR

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu basın toplantısı ile kentsel dönüşüm projesini basınla paylaştı. Kentsel dönüşümün kapsadığı mahallelerin TOKİ’ye verildiğini belirten Akbaş, alanın 38 hektar olduğunu söyledi. Mahallelilerle tek tek görüşeceği ve onların oluruyla hareket edeceği sözünü de veren Akbaş, bu sözünü tutmak bir yana mahallelilerin görüşme taleplerini de kabul etmedi. Kentsel dönüşümle birlikte bölgede 730 hanenin yıkılacağı ve ayrıca imam hatip lisesinin de yapılacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.