Evet, bulunana kadar !..

Evet, bulunana kadar !..

Türkiye işçi sınıfı tarihinin o döneme ait sayfalarını katliamlar ve cinayetlerle kirletmekte sakınca görmeyen egemen güçler, kendi yarattığımız ama elimizden katliamlarla aldıkları değerlere sahip çıkmamıza bile tahammül edemiyor.

İşte, bunun en somut örneklerinden biri, Uluslararası Birlik ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ı, yani işçi bayramını, kazanımlarımızın somut zemini olan İstanbul Taksim meydanında yapmak istememizin bir şekilde önüne geçilmeye çalışılmasıdır.

Bu yıl, 1 Mayıs kutlamaları gerginliği erken başladı denilebilir.

AKP ve onun emireri konumundaki bürokratları Taksim Meydanı yasağında ısrar ederken, DİSK Genel Başkanı Kani Beko da, '1 Mayıs 1977'de katledilen 37 işçinin katili bulunana kadar 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" dedi ve en doğru tavrı koydu. (Tabi, bana göre)

Beko diyor ki, ‘’Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs alanı olduğunu defalarca söyledik. Orada, 1 Mayıs 1977’de 37 işçi arkadaşımız katledilmiştir. Onların katilleri bulunana, adalete teslim edilinceye kadar 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istiyoruz……..’’

Evet, ben de Beko gibi düşünüyorum.

Çünkü, katliamın yaşandığı 1 Mayıs 1977’de, ben de o alandaydım ve yaşıyor olmam tamamen bir tesadüf. Yitirdiğimiz yoldaşları hiç unutmadık, unutmayacağız ve unutturmaya da niyetimiz yok.

Yasal bir mitingi kana bulayan katiller bulunmadan, o alan emekçilerin elinden alınamaz…

Düşünsenize, orayı 37 emekçiye mezar etmişsiniz, ama ‘’başka yere gömün, gidin uzakta, gömdüğünüz yerde anın’’ diyorsunuz.

Bunu, kime ve nasıl anlatırsınız ?

Ne ahlaki, ne dini, ne de beşeri geleneklere uygun bir durum değil.

Siz, kim oluyorsunuz da, emekçi kardeşlerimize mezar ettiğiniz o alanda onları anmamızı yasaklıyorsunuz ?

Ya da, yasakladığınızı söyleyip tomalarınızı üzerimize saldığınız 2007-2008-2009 yıllarındaki durumdan hiç mi ders çıkarmadınız ? Binlerce gözaltıya rağmen yitirdikleri 37 canı unutturmayacaklarını kararlılıkla gösteren emekçiler ve dostları o alana çıktı, çıkmaya da devam edecektir.

O yüzden, 1 Mayıs 1977 katliamının belli olan failleri yargı önüne çıkartılana kadar o alanı 1 Mayıs kutlamalarına kapatmaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir. katilleri

Ölen yoldaşlarımız ve işçi dostlarımızı yitirdiğimiz yerde anmamızı engellemek isteyen zihniyet FAŞİST bir zihniyettir. Biz, FAŞİZME TESLİM OLMAYACAĞIZ diye haykırıyoruz.

Ve de, FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA diyerek, mücadeleden kaçınmayacağımızı beyan ediyoruz.

Ya siz ne yapıyorsunuz ?

Tarih sayfalarına KARA BİR LEKE GİBİ GEÇMEK için çaba sarfediyorsunuz.

Tarih, YASAKLAR KRALI 4. MURAT’ın yanına AKP’NİN FAŞİST ZİHNİYETİNİ de koyacaktır.

Son bir anımsatma, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 'işçiler 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayabilir' dedi.

 

Dünyadan soyutlanmak istemezsiniz herhalde...

Bu yazı toplam 76 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi