Evde kalın sporunuzu aksatmayın

Evde kalın sporunuzu aksatmayın

Büyükşehir, koronavirüs tedbirleri kapsamında evde spor yap projesiyle hem öğrencilerin hem de ailelerin bu süreçte sağlıklı kalmasını amaçlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evde vakit geçiren öğrenci ve ailelerini unutmuyor. Başkanlığa bağlı çalışan spor hocalarının yaptıkları egzersizler, sosyal medya üzerinden paylaşılıyor ve hem öğrencilerin hem de ailelerinin zinde kalması sağlanıyor.

 

ÖĞRENCİLERİN EVLERİNE KONUK OLUYOR

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı spor hocaları tüm dünyayı saran koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında evden çıkmayan öğrencilerinin evlerine konuk oluyor. Spor salonlarının tedbir amaçlı kapatılmasından sonra spor yapma imkânı azalırken Büyükşehir tarafından kısa videolar halinde hazırlanan paylaşımlarda spor hocaları öncelikle evde yapılabilecek spor hareketlerini aktarıyor. Açma germe hareketleri, basit jimnastik hareketleri ve eğlenceli hayvan yürüyüşleri gibi egzersizlerle öğrenciler izlerken hem eğleniyor hem de hareketsiz kalmıyor.

spor--(7).jpeg

 

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN EVDE EGZERSİZ

Covid-19'un yayılımını yavaşlatmak amacıyla insanların evden dışarı çıkmamaları için alınan tedbirler çerçevesinde tüm ülkede spor salonlarının ve benzer mekanlarının kapatılmasına karar verilmişti. Sportif aktiviteler vücudun doğal yollardan endorfin salgılamasını sağlar ve mutluluk hormonu olarak da adlandırılan endorfinin artması ruh halini düzeltmeye, güven duygusunu artırmaya ve aynı zamanda stres ve endişe seviyelerini azaltmaya yardımcı olur. Hastayken egzersiz yapıldığında, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı beslenmek ve yeterince dinlenmek, fiziksel ve duygusal açıdan en iyi sonuçlara ulaşmaya yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.