Esnafa kaynak bulduk. Aktaracak kaynak bulamıyoruz!

Esnafa kaynak bulduk. Aktaracak kaynak bulamıyoruz!

Pandemi süreci kısıtlamalarından ötürü esnaf mağduriyeti KBB Meclisi’nde CHP tarafından gündeme getirildi. Başkan Büyükakın özetle, “Paramız var. 20 milyon ayırdık. Aktaracak kaynak, 15 gündür arıyoruz bulamadık” dedi

Covid-19 salgınının kontrol edilemez hale gelerek yayılmasıyla birlikte kahvehaneler, kafeler, düğün salonları işleticileri gibi esnaf gruplarına getirilen kısıtlamalar bu esnaf grubunda yer alanların belini bükerken konu KBB Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısı ikinci oturumuna taşındı.

fatmayla.jpg

 

CHP Grubu Sözcüsü Engin Taşdemir gündeme dair konuşmasında kısaca mağdur durumdaki esnaf gruplarına herhangi bir destekte bulunulup bulunulmayacağını sordu.

15 GÜNDÜR ARIYORUZ, BULAMADIK

 

kaynak-001.jpg

Büyükakın içinde bulunduğumuz günlerde bütçelerinin çok güçlendiğini, 20 milyon TL’lik bir meblağı esnaf için ayırdıklarını ancak yasal yollardan aktaracak kaynak veya mekanizmayı yaklaşık 15 gündür incelemelerine rağmen bulamadıklarını söyledi:

MECLİS KARAR VERİRSE

HEPİMİZE ZİMMET GELİR

“Bu konuyu Meclis’in gündemine getirmek istemiyorum. Getirsem, popülizm yapsam bile bile lades olur yani. Bu aktarım Meclis yetkisinde olan bir aktarım değil. Bugün burada öyle bir karar alırsak ileride tüm meclis üyelerine zimmet gelir. Bir yere uydurabilsem aktaracağım, ben de istiyorum.

ESNAFA YARDIMA HAZIRIM AMA…

Aslında kaynağım var. Belediyemizin bütçesi çok güçlendi. O manada bütçenin detaylarından da görebilirsiniz. Esnafa yardım yapmaya hazırım. Elimde imkan var. Prosedürüm var. Genel sekreterimiz yaklaşık 15 gündür çalışıyor nasıl bir formül buluruz diye. Henüz bulamadılar. Ankara görüşmeleri de sürüyor.

USUL ÖNERİNİZ VARSA AÇIĞIZ

 

chp-grubu-004.jpg

Biz esnafın derdine deva olacak bir çözüm, yani 20 milyon TL kadar bir bütçe ayıralım, 20 milyon TL tutarında bir destek paketiyle esnafımıza yardımcı olalım dedim. Onlar da bunun altlığını hukukçular ile beraber çalışıyorlar. Elimden geleni yapacağım, buna emin olabilirsiniz. Aynı kaygıları ben de taşıyorum. Usul konusunda öneriniz olursa, açığız.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.