“Esnaf kirasını ödeyemez halde”

“Esnaf kirasını ödeyemez halde”

** CHP milletvekili Tahsin Tarhan,  Karamürsel’de   esnaf ziyareti yaptı.  Tarhan, “Maalesef programsız ekonomik büyüme, her boş alana,...

** CHP milletvekili Tahsin Tarhan,  Karamürsel’de   esnaf ziyareti yaptı.  Tarhan, “Maalesef programsız ekonomik büyüme, her boş alana, rant kapısı olduğu için AVM yapma alışkanlığından vazgeçmeyen iktidar yüzünden bu gün küçük esnafımız dükkan kirasını ödeyemez hale geldi”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinde Kurultay sonrası Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Kocaeli Karamürsel CHP İlçe Başkanı Ali Kara ve İlçe Yöneticileriyle birlikte Karamürsel Esnaf, Sanatkarlar ve Kefalet Kooperatifini ziyaret eden Tarhan, 53. Olağan Genel Kurulunu tamamlayan Başkan Halil Yanık’ı ve yönetimini tebrik etti.

Daha sonra Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanlığına seçilen Yasin Olgun ve yönetimini ziyaret eden Tarhan, yeni seçilen yönetimi tebrik etti ve pazarcı esnafının sorunlarını diledi.

Tarhan “Siftah yapmadan kepenk kapatan esnaf, AVM ve Süpermarket çılgınlığı altında yok oluyor” dedi.

MARKET KÜLTÜRÜ YOK OLUYOR

Tahsin Tarhan “Market, kasap, manav ve esnaftan alışveriş yapmak bizim toplumumuzun bir kültürüydü. Maalesef programsız ekonomik büyüme, her boş alana, rant kapısı olduğu için AVM yapma alışkanlığından vazgeçmeyen iktidar yüzünden bu gün küçük esnafımız dükkan kirasını ödeyemez hale geldi. Mahalle bakkalı anlayışı her geçen gün yok oluyor. Ekonomik hayatın içerisindeki küçük döngülerde büyük yer tutan esnafımızın, sistemin çarkları içerisinde kaybolmasına göz yumuluyor” dedi.

İNSANLAR ZORLA AVM’LERE YÖNLENDİRİLİYOR

Tahsin Tarhan “ Son 15 yılda üretim yapmayan tamamen tüketim yapan bir toplum oluşturmak istendi. Maalesef bu konuda da başarılı oldular. İktidarın bütün ekonomik programları tüketmeye ve vergilendirmeye yönelik. Vatandaşlar reklamlardan, günlük yaşantılarına kadar her anlamda sadece tüketmeye itiliyor. Her yere AVM diktikleri için, vatandaş mecburen mahalle esnafını değil, alışveriş merkezlerini tercih ediyor. Sanal ekonomi büyürken, esnafımız ölüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.