Eski milletvekili şimdi muhtarlığa aday

Eski milletvekili şimdi muhtarlığa aday

Çökme öncesi Sovyetler Birliği’nde bir dönem milletvekilliği yapan, 33 yaşında Türkiye’ye göç eden ressam İzafet Artun yaşamını sürdüğü Darıca’nın Bayramoğlu Mahallesi’nden muhtarlığa aday

İzafet Artun tüm tabuları yıktı, muhtarlığa aday oldu.

59 yaşındaki üç çocuk annesi Azerbaycanlı ressam 33 yaşına kadar yaşadığı memleketi çökme öncesi SSCB topraklarında iken bir dönem Bakü Milletvekilliği yapmıştı. 26 yıl önce göç ettiği Türkiye’de yaşantısını halen Darıca’nın Bayramoğlu Mahallesi’nde sürdüren, geçen sene içinde CHP Darıca İlçe Örgütü’ne de üye olan İzafet Artun’un belediye meclisi için hamle yapacağına olasılık verirken o tercihini siyasi parti çatısında olmadan hizmetten, muhtarlıktan yana kullandı.

 Aza listesinde kadın ağırlığı

İzafet Artun önceki pazar günü Bayramoğlu Ada içindeki Limon Kafe’de destekçileri ve semt sakinleri ile bir araya gelerek hem adaylığını resmen açıkladı. Hem de muhtarlığa seçilmesi durumunda ne gibi çalışmalarda bulunacağına dair görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca listesinden aza adaylarını da ilan etti.

Aynı zamanda CHP’nin Piri Reis Mahallesi Başkanlığı’nı sürdüren Esra Alp ile birlikte Müberra Eser, Gülten Akbaş, Gülşen Mete, İbrahim Vurdu ve Recep Köksal, Artun’un listesinden aza adayı. Bayramoğlu Mahallesi’nin kadın muhtar adayının azalık listesinde de kadınlara ağırlık vermesi dikkat çekti.

Erol Bayındır da destekliyor

Adaylığını açıkladığı toplantıda kendisine kızı Hayal ile birlikte CHP Darıca İlçe Örgütü yönetiminden Fahriye Arda, bir dönem CHP Bayramoğlu Mahalle Başkanlığı da yapan Durmuş Kapadan, TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği eski Başkanı Erol Bayındır da gelerek hem destek oldu, hem de moral verdi.

Bayramoğlu Mahallesi’nde “ortak akıl” üzerinden muhtarlık yapmak istediğini kaydeden İzafet Artun’un taslak halindeki sloganı, “Hayallerin ötesindeki Bayramoğlu.”

Pazar günkü toplantıda muhtarlığa seçilmesi halinde ne tür bir yönetim biçimi ve mahallesine neler kazandırmak için çalışacağını da o taslak üzerinden tartışmaya açan Artun en kısa sürede o konuları da somutlaştırıp seçim çalışmalarını daha nitelikli hale getirerek yoğunlaştıracak.

İki kesimli bir mahalle

İzafet Artun’un ikametini sürdürdüğü ve “Ada” diye adlandırılan, yakın tarihe kadar ağırlıklı olarak İstanbul’da oturan orta ve üst düzey gelir grubu mensuplarının, yazlık sayfiye yeriydi. Semtin nüfus yapısı son yıllarda kabuk değiştirdi. İstanbul’da oturanlar farklı seçeneklere yönelirken Gebze, Darıca ve Çayırova’dan yine orta ve üst düzey gelir grubu yerel eşrafın yoğunlaşmaya başladığı bir semt oldu. Bayramoğlu Mahalle sınırları içinde kalan diğer semtler ise ağırlıklı dar, kısmen orta gelir grubu sakinlerinin oturduğu yerler. Her iki kesimin tercihi olabilmek için yoğun bir çaba sarf edecek olan Artun çalışmaları da bu temelde sürdüreceğini kaydetti.  

  İzafet Artun kimdir

 

1960 yılında Azerbaycan’da dünyaya geldi. SSCB varken bir dönem Bakü Milletvekilliği yaptı. 1993 yılında Türkiye’ye göç etti. Bayramoğlu’nda La İzoş adını verdiği resim atölyesinin kurucusu ve işleticisi. Biri GOSB Teknopark’ta olmak üzere çok sayıda kişisel sergide boy gösterdi. Samet Artun ile evli. Üç çocuk annesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.