Es Sanat Akademi’den dört dörtlük final

Es Sanat Akademi’den dört dörtlük final

Betül Akan tarafından kurulan Es Sanat Akademi, 2018-2019 dönemini dört dörtlük bir sezon sonu programı ile kapattı.

Es Sanat Akademi, 2018-2019 dönemini görkemli bir sezon sonu programı ile tamamladı. Betül Akan tarafından 06 Ocak 2016’da kurulan Es Sanat Akademi bale, drama, tiyatro, resim, gitar, keman, bateri, bağlama, piyano, ritim aletleri, şan, dikkat zekâ eğitimi, halk oyunları ve dans alanlarında hizmet veriyor. Gebze Belediye Kültür Merkezi’ndeki programda akademinin üç yılı aşkın süreli deneyim ve tecrübesi; idareci, eğitmen ve öğrenci kadrosuyla birlikte sahneye yansıdı.

Satı Akdeniz’in sunumunu üstlendiği program; işaret dili öğrencilerinin eşliğinde, akademi öğretmenlerinden Hande Bakar’ın önderliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Marşımız, işitme engelliler için işaret diliyle de “dile getirilirken” izleyenlerden büyük alkış aldı.

ONURLANDIRILDILAR

Ardından Satı Akdeniz ile birlikte programda emeği geçen öğretmenler Sadettin Semih Gençmen, Metin Karatay, Hande Bakar, Ezgi Kaya Yıldız, Reyhan Meral ve Esma Akan’a onurluk töreni gerçekleşti. Öğretmenlere onurlukları CHP Gebze İlçe eski Başkanı Yakup Yılmaz, Eğitim-Sen Gebze Şube eski Başkanı Güngör İrdem, Es Sanat Akademi kurucusu Betül Akan, TEMA Vakfı Gebze İlçe Temsilci Yardımcısı Deniz Yıldız, BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli ve Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ali Bozkurt tarafından verildi. Öte yandan programı izleyenler arasında ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar ve Darıca Birumut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan da yer aldı.

MÜZİK ŞÖLENİ

Program müzik öğretmenleri Sadettin Semih Gençmen ve Metin Karatay’ın öğrencilerinin performansları ile sürdü. Ata Batmaz, Mehmet Orçun Kuruluş, Doruk Çevik, Yusuf Aydın, Hüseyin Buğra Binici, Metehan Karasu, Ömer Aytekin, Barış Şen, Emre Melih Güngör, İrem Zeynep Berk, Alp Güler, Mina Barış, Baran Yağcı ve Miraç Ali Işık; keman, gitar, piyano, bateri ve sazın da yer aldığı müzik enstrümanları ile keyif veren dinletilerde bulundu.

ZENGİN PROGRAM

TEMA Vakfı Gebze İlçe Temsilci Yardımcısı Deniz Yıldız’ın TEMA’yı tanıtan sunumunun ardından Ezgi Kaya Yıldız’ın öğrencilerinin bale, Esma Akan’ın drama öğrencilerinin “Yoga” ve “Hekimim  adlı tiyatro oyunları, Hande Bakar’ın işaret dili öğrencilerinin “Arkadaşım Eşek” adlı şarkıyı seslendirmesiyle süren programda Ezgi Kaya Yıldız ve Gurur Tolak’ın öğrencilerinin Roman dansı gösterisinde bulundu. Reyhan Meral’in öğrencilerinden oluşan Fırtına Kızlar adlı topluluk Trabzon yöresi halk oyunları sahneledi. Tüm öğrencilere madalyalarının verilmesiyle birlikte program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.