Es Sanat 7’nci yılında  MEB çatısına girdi

Es Sanat 7’nci yılında MEB çatısına girdi

Gebze’deki kültür sanat yolculuğuna 2013 eylülde başlayan Es Sanat Akademi, 7’nci yaşına MEB çatısında ama hemen sonra pandemi burukluğunda girdi. Aylar süren mecburi suskunluğuna bir ay önce Bağlama, gitar, keman, piyanoyla son verdi. Kayıtlar sürüyor

Ülkemizde olduğu gibi Gebze’de de pandemi süreci ile birlikte sesi soluğu kesilen; müzik çalmayan, şarkı türkü söylemeyen, tiyatro sahnelemeyen kültür sanat ufak tefek kıpırdanmaya başladı.

2013 yılının eylül ayında faaliyete geçen Es Sanat Akademi bu yılın mart ayının ilk günlerinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurum haline girmenin mutluluğunu tam anlamıyla yaşayamadan pandemi süreci başladı.

MÜZİK… YENİDEN

 

piyano.jpgArşiv foto 

01 Haziran tarihi itibariyle normalleşme süreciyle birlikte kapılarını açmaya yeniden hak kazanmaya başladı ancak bu seferde toplumsal kaygılara takıldı. Hayli zorlu geçen bir sürecin ardından ise Es Sanat Akademi’de müziğin ritmi son bir aydır; bağlama, gitar, keman, piyano ile yeniden duyulmaya başladı. Es Sanat Akademi kurucusu Betül Akan gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

KAYIT ALMAYA BAŞLADIK

 

betul-akan-2.jpg

“09 Mart’ta Milli Eğitim’den belgemizi edindik. 16 Mart tarihi itibariyle pandemi sürecinden ötürü kapattık. 01 Haziran tarihi itibariyle etüt merkezleri ve bizlerin normalleşme sürecinde açılabileceğine dair yazılar geldi ama ancak daha yeni yeni duyurular yapıp kayıtlar almaya başladık.

Son bir aydır müzik derslerine; bağlama, gitar, keman ve piyano ile başladık. Haftanın yedi günü faaliyette olacağız. Ders saatlerini genelde kursiyerlerimiz belirliyor.

GÜZEL SANATLAR VE

KONSERVATUVARA HAZIRLIK

Mili Eğitim bünyesine girmemizle birlikte aynı Halk Eğitim Merkezi’nde olduğu gibi kursiyerlerimiz bizlerden de sertifika alacaklar. Es Sanat’ta açılan her branş Milli Eğitim’in onayıyla olacak. Güzel sanatlara ve konservatuvara hazırlık da yapabiliyoruz.”

 

İletişim: 0533 556 82 77

**

Pandemiyle ilgili

tüm önlemleri aldık

 

pandemi.jpg

 

Pandemi ile ilgili Bakanlığın belirlediği tüm önlemleri aldıklarını kaydeden Betül Akan, “01 Haziran tarihi itibariyle açılacak olduğumuzda Milli Eğitim’in bizden yapmamızı istediği teferruatlar vardı. Afişleme, ateş ölçme, dezenfektan, kolonya, sosyal mesafe… Tüm kurallara harfiyen uyduk. Gerek kursiyerlerimiz gerek velileri gönül rahatlığıyla kurumumuzu tercih edebilir” dedi. Akan şöyle devam etti:

 

“Grup derslerimizi 10 kişi yaparken iki, üç, dörde düşürdük.  Derslerde öğrenci sayısının azalmasından ötürü kurs fiyatlarına yansıyan olumsuz bir durum şu an için yok.

5-6 ay boş yattık. Son bir aydır faaliyete geçtik. Sermayeden idare ettik.

ÖNEMLİ OLAN SAĞLIK

Bizim gibi kurumlara, destekle ilgili bir hamle olmadı. Beklenti vardı. Bazı vergilerimiz ertelendi.

Mayıs sonu haziran gibi düzenlediğimiz geleneksel yılsonu etkinliği, seneye de olmayacak. Böyle bir ortamda riskin içinde yer almak istemiyoruz. Önemli olan sağlık.”

 

**

Anlaşmalı kurumlara

yüzde 50 indirimli

imza-010.jpg

 

Özel Es Sanat Kişisel Gelişim Kursu, bu yılın temmuz ayında Kamu-Sen Kocaeli ile indirim protokolü imzalamıştı. Söz konusu protokolden Kamu-Sen’e bağlı tüm sendikaların üyeleri ve yakınları yararlanabilecek. Protokolü Kocaeli Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Orhan Kütük ile Özel Es Sanat Kişisel Gelişim Kursu kurucusu Betül Akan imzalamıştı.

Özel Es Sanat Kişisel Gelişim Kursu’nda konservatuvara hazırlık ile birlikte keman, gitar, ritim, bateri, bağlama, piyano, şan ve elektro gitar eğitimi veriliyor. Özel Es Sanat Akademi anlaşmalı olduğu kurumlarla yüzde 50 oranında indirim uyguluyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.