Ertuğrul Kazancı unutulmadı

Ertuğrul Kazancı unutulmadı

Atatürkçü Düşünce Derneği eski genel başkanı Av. Ertuğrul Kazancı Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi ile Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği'nin düzenlediği etkinlikle ölüm yıldönümünde anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi ile Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği'nin ortaklığında hazırlanan vefa programı yoğun katılım eşliğinde başarılı bir şekilde tamamlandı.

ADD Kocaeli Şubesinin geleneksel hale getirdiği merhum Ertuğrul Kazancı'yı anma programı bu sene İzmit Sekapark Kültür Alanı Mevlevi Evi'nde gerçekleşti. Vefa gecesinin onur konuğu Kazancı Ailesi'nin birbirinden değerli üyeleri oldu.

1.jpg

KAZANCININ AİLESİ DE ORADAYDI

Ertuğrul Kazancı'nın Eşi Sumru Kazancı, kardeşleri İsmet Kazancı ve oğlu Osman Nuri Kazancı’nın da katıldığı anma etkinliği meslevi evinde yapıldı. Haziranda ölen şairlerin de anıldığı ve şiirlerin okunduğu anma etkinliğinde Kazancı’nın eşi Sumru Kazancı ve oğlu Osman Nuri Kazancı duygulu anlar yaşadı. Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanımız Yücel Alpay Demir yaptığı konuşmada “Tüm ömrünü Cumhuriyet devrimlerini yaşamaya ve yeni yetişen gençlere aktarmaya adayan gazeteci, eğitmen, Avukat Ertuğrul Kazancı’yı rahmetle anıyoruz” dedi.

2.jpg

AİLEDEN ADD’YE TEŞEKKÜR

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, Ertuğrul Kazancı’nın başta ailesi olmak üzere tüm katılımcılar teker teker söz alarak Ertuğrul Kazancı hakkında anılarını anlatırken, Haziran’da ölen şairler (Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Ahmet Haşim, Cahit Zarifoğlu, Ahmet Muhip Dıranas, Cemil Meriç ve Orhan Kemal şiirleri okundu. Aile anma programının yapılmasından dolayı ADD Kocaeli şubesine teşekkür ettiler.

3.jpg

ERTUĞRUL KAZANCI KİMDİR?

Cumhuriyet devrimleri için mücadele eden Kazancı'yı, Türkiye önce gazeteci kimliği ile tanıdı. Yurdun çeşitli yörelerinde Türkçe öğretmenliği, Milli Eğitim İl Yöneticiliği ile MEB Bakanlık Müşavirliği yaptı. Okumayı çok seven Kazancı, daha sonra hukuk okudu ve avukat oldu. Ertuğrul Kazancı, İstanbul Barosu Avukatı ve Baro’nun “Cumhuriyet Araştırmaları Merkezi” Başkanı görevini üstlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanlığı sonrası 2003 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığını yürüttü. Kemalist ve vatansever çizgisi ile bilinen Ertuğrul Kazancı, Cumhuriyet, Ulus, Aydınlık, Berfin Bahar, Teori, Değişim gazete ve dergilerinde yazıla yazdı. İlhan Selçuk’un önsözüyle “Kemalist Devrim Yolunda” adlı bir kitabı yayımlandı. Ertuğrul Kazancı 2016 yılında vefat etti. Barış Ayar

4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.