Erken finallere karşı  seribaşı önlemi geliyor

Erken finallere karşı seribaşı önlemi geliyor

Çayırova Belediyesi sokak basketbolu turnuvasının ilk turunda geçen yılın şampiyonu ile bu yılın finalisti eşleşti, şampiyon elendi. Kenan Tuzcu hataları tespitle çıtayı yükselttiklerini, önümüzdeki sene için seribaşı uygulamasını düşündüklerini söyledi

111111.jpg

 

** Çayırova Belediyesi’nde bu dönemin ikinci basketbol turnuvasının ilk turunda geçen senenin şampiyonu Tuzla temsilcisi Air Ball ile bu dönemin  finalistlerden Pendik temsilcisi çok uluslu Gold Town Team ilk turda karşılaştı. Şampiyon ikinci turu göremezken elendiği rakibi de ikincilikle yetindi  

 

** Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu turnuvayı gazetemize değerlendirdi. İlk turnuvadaki hataları ikinci turnuvada tekrarlamadıklarını; bu seneki bir sitemden ötürü seneye iki mahallede sekiz sahada maç oynanacağını belirtip “Erken final”lerin önüne geçmek içinde “seribaşı” uygulanacağını söyledi

 

 

“Ama bizim şöyle bir yapımız, tutumumuz var. Geçen sene eksileri gördük. Bu sene ona göre, üstüne bazı şeyleri koyduk. Bu senede bizim de tespit ettiğimiz eksikler vardı? (Nedir mesela?) Birincisi, fikstür bir tık daha fazla planlanabilirdi. Hatta şöyle bir şey oldu.

 

Geçen senenin şampiyonu Air Ball ile bu senenin finalistlerinden Gold Town Team ilk maçta karşılaştı. İki favori takım ilk maçta karşılaştı. Gruplandırmayı favori (seribaşı) takımlar, ikinci grup takımlar diye yapsaydık belki de çeyrek final, yarı final ve nihayetinde final bir tık daha çekişmeli, keyifli olabilirdi.”

TUZCU İLE ŞELALE PARK’TA

Çayırova Belediyesi’nde bu dönemin ikinci basketbol turnuvasının tartışılan detaylarından biri, biraz da gazetemizin “marifeti” ile turnuvanın aslında kaçıncı turnuva olduğu idi. Turnuvanın mimarlarından, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu turnuvanın dünü, bugünü ve yarınına dair sorularımızı Özgürlük Mahallesi, Erişler Mevkii’ndeki Çayırova Belediye Sosyal Tesisleri’nde yanıtladı. İlk sorumuz, “İkinci turnuva mı, niye ikinci turnuva?” olduTuzcu şu yanıtı verdi:

KONSEPT TAMAMEN DEĞİŞTİ

 

“İkinci turnuva. Aslında daha önce de yapılıyordu. Fakat bizim düzenlediğimiz turnuvanın konsepti hakikaten çok çok farklı. Biz bu turnuvayı tek başımıza yapmıyoruz. Aynı zamanda Basketbol Federasyonu ile birlikte yaptığımız, federasyonun resmi programında olan bir turnuva. Hakemler, federasyon tarafından atanarak gelen profesyonel hakemler. Konseptin baştan başı değişmesinden ötürü ikinci turnuva.

SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A

AMA İKİNCİ TURNUVA

Şunu söyleyebiliriz ama: Daha önce yapılan turnuvalar, bugünkü turnuvanın tohumu olabilir. İnsanların aklına sokak basketbolu yapma fikri büyük ihtimalle, o dönem turnuvalar düzenlendiği için gelmiştir. Beş yıl gerçekleşmiş, bir dönem ara verilmiş, bu dönem konsept değişikliği ile yeniden başlamıştır. O yüzden iki diyelim.”

 

-        Turnuvada en yoğun sitem, ilk gün iki, ikinci gün beş maç oynatılması ve ikinci gün temposunun yoruculuğu yönündeydi. Size de gelmiştir. Çözüm ne?

 

-        Benzer sitem ve beklenti bize de geldi. Yaşanan olumsuzluğun birden fazla sebebi var. Turnuvanın ilkinin düzenlendiği geçen yıl 38 takım, bu yıl 88 takım katıldı. Hatta başvuru günü bittiği için 88 oldu. Bu hayli yüksek bir katılım.

 

-        Bir diğer sebep; iki saha var ve aynı anda ancak dört maç oynanabiliyor. Mevsim koşullarından ötürü sabah veya öğlen saatlerine maç koyamadık. Zaman darlığı, takım çokluğu bir de sahanın azlığı bu tür eleştirileri almamıza vesile kıldı.

 

-        Ama bizim şöyle bir yapımız, tutumumuz var. Geçen sene eksileri gördük. Bu sene ona göre, üstüne bazı şeyleri koyduk. Bu senede bizim de tespit ettiğimiz eksikler vardı?

 

-        Nedir mesela?

 

-        Birincisi, fikstür bir tık daha fazla planlanabilirdi. Hatta şöyle bir şey oldu. Geçen senenin şampiyonu Air Ball ile bu senenin finalistlerinden Gold Town Team ilk maçta karşılaştı. Aslında iki favori takım ilk maçta karşılaştı. Gruplandırmayı favori (seribaşı) takımlar, ikinci grup takımlar diye yapsaydık belki de çeyrek final, yarı final ve nihayetinde final bir tık daha çekişmeli, keyifli olabilirdi. O fikstürleme işini planlayabiliriz.

 

**

 

Karşılığını buldu mu

daha keyiflisi yoktur

 

 

 

-        Yine belediyecilik olarak asli vazifeniz olmasa bile yapmanız gereken belediyecilik vardır. Sosyal yardımlardır.

 

-        Bir de hiç yapmazsak aslında kimsenin sormayacağı işler vardır. Spor, eğitim, tiyatro.

 

-        Bu işlerin çok hoşuma giden yanı; Çayırova’da 1990’larda ‘Kadınlardan oluşacak tiyatro topluluğu kuracağız’ desen ‘Olur mu?’ sorusu aklına gelir.

 

-        Bir şehirde eğitim, kültür ve spora yatırımın karşılığını aldın mı daha keyifli bir şey yoktur.

 kenan-tuzcu-hafif-002.jpg

  

Kimdir?

 

1984 yılında Gebze’de dünyaya geldi. Aslen Trabzon, Köprübaşı eşrafından.

Yıldırım Beyazıt İlkokulu, ortaokul ve lise Gebze İmam Hatip’te okudu.

9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Bölümü mezunu. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yaptı.

Doğuş Üniversitesi tam burslu Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi.

Dilovası Orhangazi Camii’nde 2007-2011 arası dört yıl, 2011-2012’de Gebze’de Lütfü Kırcalı Camii’nde imamlık yaptı.  Ardından üç yıl boyunca Müftülük’te müfettişlik görevi üstlendi.

Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın özel kalem müdürü olarak görev yaptı.

Bir yıl TBMM’de AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın danışmanlığını üstlendi.

Çayırova Belediye Başkanlığı’na 2019 yerel seçimlerinde Bünyamin Çiftçi’nin seçilmesinin ardından 16 Nisan 2019’dan itibaren kültür müdürü olarak Çayırova Belediyesi’nde başladı. Halen belediye başkan yardımcılığı ile birlikte kültür müdürlüğü görevini de sürdürüyor.

Eşi Hacer Tuzcu; Kenan Tuzcu’nun mezun olduğu Yıldırım Beyazıt İlkokulu’nda öğretmen. Çift 9 yaşındaki Feride Mihriban’ın anne babası.

**

 

 

Seneye hem Çağdaşkent

hem de Şekerpınar’da

 

-        İkincisi; iki basketbol sahamız vardı ve aynı anda dört maç oynanabiliyordu. Malum, 88 takım vardı. Onunla ilgili bir plan yaptık. Önümüzdeki sene Cumhuriyet (Şekerpınar) ve Çağdaşkent olmak üzere iki bölgeye yaymayı düşünüyoruz. Normalde, ‘Seneye Çağdaşkent’te mi yapsak?’ diye bir düşünce vardı. Şöyle ki; çok fazla katılım var ama bir etkinlik yaptığınızda, şehri o etkinliğe ne kadar katarsanız o derece etkili olur. Çağdaşkent o anlamda güzel bir tercih. Şehrin katılması önemli.

 

-        Şayet seneye iki ayrı mahallede düzenlenecekse eş zamanlı olarak sekiz maç birden oynanabilecek?

 

-        Federasyon ile planlıyoruz. Örneğin; birinci ikinci turlar Şekerpınar’da yapılır. Veya katılım yine yüksek olursa mecburen iki ayrı mahallede, eş zamanlı başlar. Olasılıklar değerlendirilir.

 

-        İstanbul, Kocaeli ve Ankara’nın yanı sıra Bursa ve İzmir’den takımlar da katıldı. Takımlar tamamen kendi imkanları ile geldi. Biz burada bir tık misafir ediyoruz, konaklama yaptırmıyoruz. Misafir etmekten kasıt, ikramlarda bulunuyoruz.

 

 

 air-ball.jpg

KOMŞU ERKEN DÖNDÜ: Geçen senenin şampiyonu Air Ball, bu sene fikstür azizliğine uğradı. Komşumuz Tuzla’nın temsilcisi seneye de turnuvanın en iddialı takımlarından biri olacak.  

 

**

 

TAKIMA DÖNÜŞEN, 2’NCİ LİG’E YÜKSELEN BİR TURNUVA HİKÂYESİ

 

Cuma sonrasıydı. Başkan

dinledi. “İlgilenin” dedi

 

bunyamin-buuuu.jpg

 

-        Çağdaşkent’te ilgiye iyi dediniz doğrudur ama Şekerpınar’da çok iyiydi bence..

 

-        Şekerpınar’da basketbol kültürü var. Hatta bizim açımızdan hikayenin başlangıcını anlatayım: Başkan Bey bazı konularda hassas. Çayırova’da malum; hastane, kent meydanı ve küçük sanayi olmak üzere üç önemli eksiklik vardı. Başkanımız bu üç konuyu çözmekte kararlı. Sosyal yardımlar konusunda hassasiyeti var. Bir de gençlik, eğitim, spor. Bu konularda hakikaten, Allah’a şükürler olsun ki hakikaten çok memnunuz. Başkanın bu konularda ‘dur’u yok yani.

 

-        Gençlikle alakalı, kendime bağlı olduğu için söylüyorum eğitimle alakalı bir de sporla alakalı yapılacak işler. Şekerpınar’da bir Cuma namazından çıktıktan sonra bir genç Başkan’a, ‘Başkanım, biz basketbol oynuyoruz. Daha önceden de oynuyorduk, sokak basketbolu turnuvaları yapılmıştı. Başlatsanız’ dedi. Başkan Bey de bir Cuma namazı sonrası parkta muhabbet ederken, ‘Hemen… Kenan buna spor müdürü ile çalışın’ dedi. Çalıştık. Ve o hikâyeden hem bu sokak basketbolu çıktı.     Hem de bizim basketbol takımımız aynı hikâyeden çıktı.

 

-        Başkan’ın bu konularda önümüze engel koymaması aksine açması bakımından çok şanslıyız. Geçen sezon Şekerpınar’dan Diş Perileri finale kalmıştı. Başkan bu sefer, ‘Çayırova’da basketbol bu kadar yaygınsa ve iyiyse basketbol takımı kuralım’ dedi. O hikâye de oradan çıktı ve geçen sezon basketbol takımı şampiyon oldu. Bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayıyız.

 

-        Eksiklikler anlamında geçen senenin eksiklerini bu sene tamamladık.

 

 

**

 

TURNUVAYI MAHŞER-İ CÜMBÜŞ’TEN MUSTAFA IŞIK ÖNERDİ

 

Geçen sene çeyrekte,

bu sene ilk turda elendi

 

Gazetemiz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye turnuva düzenlemesini öneren gence ulaştı. Çayırova’dan, turnuvanın düzenlendiği Cumhuriyet (Şekerpınar) Mahallesi’nden Mahşer-i Cümbüş Şekerpınar’ın oyuncusu Mustafa Işık..

Mahşer-i Cümbüş geçen yıl grup maçlarıyla başlayan turnuvada, grup maçlarından çıkmayı başardı, çeyrek finalde elendi. Aynı mahallenin takımı Diş Perileri ise finale kadar yükselmiş ve geçen senenin şampiyonu Air Ball’a karşı 21-20 kaybederek ikincilikle yetinmişti.

cumbus.jpg

Telefonla görüştüğümüz Mustafa Işık bu sezon daha iddiasız bir şekilde turnuvaya katıldıklarını ve erken elendiklerini söyledi. Takım bu sezon; Mustafa Işık’ın yanı sıra Melih Küskü, Görkem Korkmaz ve Berke Sergen’den oluşan takımla mücadele etti. Işık, “Önemli olan mücadele etmek. Biz turnuva sürdükçe katılmayı sürdüreceğiz” dedi. (foto: mizansen)

 

 

 **

Tavla turnuvası hiç düşünmedik

 tavla-001.jpg

 

-        Turnuvaya dair vatandaştan örneğin, ‘gürültü oluyor’ gibi, tepkiler geldi mi?

 

-        Hayır, gelmedi. O hassasiyeti de gözettik açıkçası. Çok yakın olmasa bile evler vardı. Parkın etrafı hep yol olduğu için müzik desibelini ona göre ayarladık. Yan tarafımızda camii vardı. Sadece ezan okunurken değil 15 dakika sonrasına kadar da boşluk verdik, içeride namaz kılınıyor diye. Alana girdiğim zaman da fark ettim. Kolonların kurulduğu yerler ile evler arasında de mesafe vardı. Ama önemli olan, hiç şikâyet gelmedi.                         Vatandaşa da teşekkür etmek lazım.

 

-        Tavla turnuvası düzenlemeyi düşündü mü hiç belediye?

 

-        Hayır. Bizim mevzuumuz şöyle. Spor olsun, gençlerde alışkanlık kazanılsın. Basketbol takımı, sokak basketbolundan türemişti. Bütün etkinliklerimizi o hassasiyetle yapıyoruz. Tavla turnuvası, tamam, eğlencedir ama bundan sebep değerlendirilmemiştir.

 

-        Satranç turnuvası yaptık. Ayak tenisi turnuvası geçen sene yapmıştık, bu sene yine planlayacağız. Niye, hepsinin anlamı kalabilsin. Tavlanın bu anlamda diğerlerine kıyasla, eğlendiren yanı ama dezavantajı var.

 

-        Katılımdan, ilgiden, vatandaşın ilgisinden, insanların tepkisinden, geri dönüşlerinden çok memnunuz. Böyle bir turnuvayı düzenlemekten ötürü de çok memnunuz. Çünkü şöyle söylüyorum. Bu kentin sporla birlikte anılması ismine çok yakışıyor. Başkanımızın, ‘Spor kenti Çayırova’ diye sloganı var. Hakikaten ismine çok yaşıyor. Çayırova o anlamda çok da bereketli bir yapısı var. Spor anlamında ne yapsak karşılığını bulduk.

 

-        Voleybol takımı kurduk. Antremanları kalabalık. Kızlar voleybolu çok tercih ediyor.

 

-        Basketbol takımının maçına dair belediyenin sosyal medyasından ön paylaşım görmemişsinizdir. Bizim hazırlık maçlarımız bile dolu oluyor. Onun da karşılığı oldu.

 

-        Yüzmede sadece dün (22 Eylül) 790 kayıt aldık. Cimnastikte benim çocuğum da gidiyor ve bırakamıyor, hanım artık taşımaktan yoruldu. Spor anlamında Çayırova’da ne ekersek onun karşılığını alıyoruz. Böyle bir bereketlilik varsa değerlendiriyoruz. Açıkçası çok memnunum. Çayırova’nın yapısı çok hoşumuza gidiyor.

 

-        Belediyecilik olarak yapmanız gereken hizmetler vardır. Altyapı, kaldırım, bina vesair.

 

ALTYAPI ÇAYIROVALI

ÜSTYAPI TRANSFER. ŞİMDİLİK!

 

-        Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı ilk kurulduğunda, Bölgesel Lig’de oynadık. O takımın üçte ikisinin Çayırovalılar’dan oluştuğunu söyleyebiliriz. Ardından 3’ncü Lig olunca çıta yükseldi. Dışarıdan oyuncu alındı. Şimdi 2’nci Lig’e çıktık. Gene transfer yapıldı. Çayırovalı daha ziyade alt yapı takımlarında yer aldı. A takımda Çayırovalı arkadaşlar yok diyebiliriz. Ama altyapıdan sadece sokak basketbol turnuvasından bile 20 arkadaşı, alt yapı için seçtiler. A ve B takımları için. Metin Hoca ve yardımcıları turnuvadaki maçları alıcı gözle izledi. Basketbolda altyapının tamamı Çayırovalı.  

 

-        Voleybol takımı da kurduk aynı zamanda.

 

FOTO

 

TAVLA

 

**

PAZARTESİYE ERTELEDİK..

 

AKP HEYETİNDEN YARIN TAKİP

AKP Çayırova İlçe yöneticilerinden İsrafil Kanbul ve beraberindeki heyet turnuvayı yerinde izleyip değerlendirdi. (Pazartesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.