Erdoğan, teyzesinin oğlunu bakan yardımcısı yaptı

Erdoğan, teyzesinin oğlunu bakan yardımcısı yaptı

Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları ve Bakanlık yardımcıları gece yarısı atamasıyla belli oldu. Erdoğan'ın teyzesinin oğlu olan Danıştay Üyesi İbrahim Er, Milli Eğitim Bakanlığı'na atandı. Başdanışman Fecir Alptekin bir dönem Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmış

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerle, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İletişim Başkanlığına ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atamalar yapıldı.

BAKAN YARDIMCILIĞI ATAMALARI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı bakan yardımcılıklarına Ahmet Erdem ve Ayşe Ergezen atandı. Milli Eğitim Bakanlığı bakan yardımcılığı görevlerine ise İbrahim Er ve Reha Denemeç getirildi.

ERDOĞAN'IN TEYZESİNİN OĞLU

Erdoğan'ın teyzesinin oğlu olan Milli Eğitim Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine getirilen İbrahim Er, üstlendiği bu görevin ardından internette en çok aranan isimlerin başında gelmeye başladı.

İBRAHİM ER KİMDİR?

25 Mayıs 1968 Rize doğumlu olan İbrahim Er’in Danıştay üyesi olarak görev yapmıştır. Güneysu İmam Hatip Ortaokulu’nu ve Rize Lisesi’ni bitiren İbrahim ER Giresun Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra bir dönem öğretmen olarak çalıştı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nden de mezun olan MEB Bakan Yardımcısı İbrahim ER, Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü olarak görev yaptı. İKGM’de çalışırken 2 Mart 2011’de Danıştay üyeliğine seçilen ER, Danıştay 1. daire üyesi olarak çalışırken Milli Eğitim Bakanlığına 25 Temmuz 2018 tarihi itibari ile Bakan Yardımcısı oldu. İbrahim Er evli ve iki çocuk babasıdır.

[Haber görseli]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.