Erdoğan Şener: "Şenerler" Suç Örgütü Liderinin Profili ve "Mahzen-11" Operasyonu Detayları

Erdoğan Şener: "Şenerler" Suç Örgütü Liderinin Profili ve "Mahzen-11" Operasyonu Detayları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamaları ışığında, Manisa merkezli yedi ilde gerçekleştirilen "Mahzen-11" operasyonuyla gündeme gelen "Şenerler" suç örgütü lideri Erdoğan Şener, Türkiye'nin suç örgütleriyle mücadelesinde önemli bir figür haline geldi. Suç örgütü lideri Erdoğan Şener, kimdir, nerelidir ve mesleği ne olup suç dünyasında nasıl bir yere sahiptir? İşte, Şener ve gerçekleştirilen operasyon hakkında merak edilenler.

Erdoğan Şener Kimdir? Erdoğan Şener, "Şenerler" adıyla bilinen organize suç örgütünün lideri olarak tanınmaktadır. Yaşı ve mesleği hakkında kamuoyuna fazla bilgi sızmadı, ancak yaptığı faaliyetler ve lideri olduğu örgüt ile adından söz ettirmiştir. Suç örgütü lideri olarak bilinen Şener'in özgeçmişi ve kişisel bilgileri, onun halk tarafından tanınmasını sağlayan suç faaliyetleri gölgesinde kalmıştır.

"Mahzen-11" Operasyonu Nedir? İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Manisa merkezli olarak İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir'de eş zamanlı olarak düzenlenen "Mahzen-11" operasyonu, Erdoğan Şener liderliğindeki "Şenerler" dahil üç farklı organize suç örgütünü hedef aldı. Operasyon, suç örgütlerinin kara para aklama, nitelikli dolandırıcılık, tefecilik gibi çeşitli suçlarını ortaya çıkardı.

Operasyondan Elde Edilenler "Mahzen-11" operasyonuyla, 18 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişiler arasında Erdoğan Şener ve diğer örgüt liderleri de bulunuyor. Operasyonda ayrıca 7 ruhsatsız tabanca, 6 av tüfeği, 47 otomobil, 2 tekne, çeşitli çekler, senetler, araç satış ve tapu sözleşmeleri ile büyük miktarda nakit para ve dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca, 2 milyar TL'nin suçtan elde edildiği tespit edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.