Erdoğan ihanet arıyorsa TOKİ’ye baksın

Erdoğan ihanet arıyorsa TOKİ’ye baksın

İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı eski Gebze Kışlası önünde yapılacak projeye kışlanın önünde tepki koydu. İlçe Başkanı Avukat Burak Uluköylü, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ihaneti uzakta aramasın. Yanı başında TOKİ’ye baksın” dedi

Gebze’de askeri kışlada yapılmak istenen projeye tepki, “Millet Bahçesi” tanımının adeta tabelada kaldığı alanın önüne taştı. İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı eski Gebze Kışlası önünde yapılacak projeye kışlanın önünde tepki koydu. İlçe Başkanı Avukat Burak Uluköylü, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ihaneti uzakta aramasın. Yanı başında TOKİ’ye baksın” dedi. Uluköylü şunları kaydetti:

 

GEBZE’YE İHANET ETMEKTİR

 

“Ankara’da hazırlanıp Kocaeli’ne kargo ile gönderildiği her halinden belli olan Gebze Kışlası-Millet Bahçesi projesinin en büyük mağdurları KBB Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz olacaktır. Her iki ismin haberinin dahi olmadığı, fikrinin dahi sorulmadığı galericiler sitesi projesi Gebze’ye açıkça ihanet etmektir.

 

TOKİ’NİN GEBZE’DEN İNTİKAMI

 

Görünen ve anlaşılan o ki bloklar halinde konut projesi yapmasına engel olduğumuz TOKİ, Gebze’den intikam almak istemektedir. Hem de öyle bir intikam ki 640 dönümlük arazinin 60 dönümlük kısmına yapılması planlanan Galericiler çarşısını Gebzeliye sorma gereği dahi duymamışlardır.

 

GEBZE’NİN GELECEĞİ ADINA ELZEMDİR

 

Bu konuda Siyaset üstü bir tavır alınmalıdır. Bu konu siyasete malzeme yapılacak bir konu değildir. Herkesin ve herkesimin siyaset üstü bir tavır sergilemesi Gebze’nin geleceği adına elzemdir. Bu ihanete hep birlikte dur demek için tüm siyasi kadrolara özellikle Ankara tarafından fikirlerinin sorulmasına dahi gerek duyulmayan iktidar partisi mensuplarına düşen görev siyasi ceketlerini çıkarıp, Gebzelilik ceketini giymelidir. Mevki, makam, koltuk kaybetme korkusu yaşamadan Gebze’nin haklarını savunmak hepimizin asli görevidir.

Gün Gebzeli olduğumuzu ortaya koyma zamanı, Gebzelilik bilinci ile hareket etme zamanıdır.

 

HAYIR DEMEK ZORUNDAYIZ

 

Siyasi kimliğimi ve rozetimi kenara koyarak bu kentte doğmuş, büyümüş ve Bu kentte yaşıyor olan bir Gebzeli olarak sesimin ve fikrimin ulaştığı tüm Gebzelilere sesleniyorum. Siyasi parti temsilcilerinin yanında Gebze Ticaret Odası, Mimarlar Odası olmak üzere tüm sivil inisiyatif Gebze’ye atılmak istenen kazığa hayır demek zorundayız.  Gebzeliler Peygamber Ocağı Gebze Kışla arazisine sahip çıkmalıdır.

 

Zinnur Büyükgöz için; Gebze Topçu Alayı Gebze Kışlasında vatan borcunu öderken Gazi olmuş bir Mehmetçiğe senin vatan borcu ödediğin Kışla’na Galericiler Sitesi yaptık demek vicdanınızı sızlatmayacak mı?

 

VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK MI?

 

Tahir hocayı da vicdanlı bir akademisyen olarak tanıdık bildik, en azından benim şahsi kanaatim hala bu yönde.

Vali Bey-Tahir Hoca ‘gönüllere dokunacağız’ diyerek yola çıkmıştınız, Gebze Kışlasında görev yapmış bir Şehidimizin ailesinin gönlüne, oğlunuzun vatan borcu ödediği ‘Mehmetcik  Yuvası, Peygamber Ocağı, Askeri Kışlayı Galericiler Sitesi’ yaptık diyerek mi dokunacaksınız, o dokunuşunuzun o şehit ailesinin gönlünü acıttığında  vicdanınız sızlamayacak mı?

 

KBB MECLİSİ’NE: YANLIŞ YAPIYORSUNUZ

 

Son sözümde bu projeyi Gebze halkına dayatarak KBB meclisinden çıkarmaya çalışanlara sesleniyorum;

Yanlış yapıyorsunuz, Gebze Topçu Kışlasına, Mehmetcik Yuvasına, Peygamber Ocağına 60 dönümlük galericiler sitesi yapmak hiçbir vicdana sığmaz, bu toplumun kutsal saydığı değerlerini yerle bir etmeyin. Bu alanda Türk Askeri var, Mehmetçik var, Gazi var, Şehit var, Bu alan Peygamber Ocağı bu alana Galericiler sitesi yapmak için İmar Planı düzenlemek ne demek? Bu alanın aslına uygun, özünü yok etmeden, vicdanları sızlatmadan, beton yığını haline getirmeden düzenlemek çok mu zor?

 

RANT UĞRUNA DEĞER Mİ?

 

Ankara’da masa başında çizip Kocaeli’ne kargo ettiğiniz bu proje Gebze’nin mevcut sorunlarını kronikleştirerek içinden çıkılmaz bir hale getirecek, Gebze’nin gelecek yıllarını ipotek altına alacaktır. Peygamber Ocağı dediğimiz Askeri Kışla alanına, sabah ezanı sesine Mehmetçiğin, “Her şey vatan için” seslerinin karıştığı sırf para kazanmak ve rant uğruna galerici esnafımızı da mağdur edecek şekilde bir site yaptırmak , bu alana beton yığınına çevirmek hiçbir vicdan sahibinin atacağı adım değildir. Ruhu üniformalı millete ruhuna uygun Millet Bahçesi yapın.” (Haber Merkezi)

6-(3).jpg

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.