Erdal Eren meşaleli yürüyüşle anıldı

Erdal Eren meşaleli yürüyüşle anıldı

 Emek Gençliği ve Emek Partisi Gebze ilçe örgütü 33 yıl önce 1980 darbesi döneminde idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren’ı andı. Grup Yeniçarşı...

 

Emek Gençliği ve Emek Partisi Gebze ilçe örgütü 33 yıl önce 1980 darbesi döneminde idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren’ı andı. Grup Yeniçarşı girişinden Kent Meydanı’na kadar meşaleli yürüyüş yaptı.

 

 

Üzerinde Erdal Eren’in resmi olduğu ve devrim şehitleri ölümsüzdür yazılı pankart ile Yeni Çarşı, Eski Çarşı ve son olarak Kent Meydanı’na gelen kitle, yürüyüş sırasında sık sık “Denizlerden Erdal’a Gençlik Emeğin Saflarında” , “Erdal Eren Ölümsüzdür” , “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” sloganları atıldı.  Kent Meydanında yapılan basın açıklamasında ilk olarak sözü Erdal Eren’in arkadaşı ve Emek Partisi MYK Üyesi Tarık Erkan aldı. Erkan yaptığı konuşmada Erdal’ın 17 yaşında yaşı büyütülerek asılan bir genç olduğunu ancak buna rağmen mücadelesine olan inancını son dakikaya gösterdiğini dile getirdi.

 

HEP 17 YAŞINDAYIZ

 

Erkan’ın konuşmasının ardından basın açıklamasını Emek Gençliği üyesi Özgür Göz yaptı. Kenan Evren’in ‘Asmayalım da besleyelim mi?’ söylediği Erdal Eren’in 17 yaşında idam edildiğini belirten Göz, “17 yaşında olan Eren, kâğıtlar üzerinde yaşı büyütüldü. Daha sonrasında kapalı kapılar ardında 1 hafta yargılanan Eren MGK tarafından onaylanan kararla 13 Aralık 1980 de asıldı. Yaktığımız bu meşaleler Erdal Eren’in mücadelesinin ışığıdır. Onun ülkesi için verdiği mücadele bizlerin yoluna ışık tutuyor. Erdal Eren’i idam eden zihniyete sesleniyoruz ve bizleri susturmak isteyen düzene cevap veriyoruz: Biz hep 17 yaşındayız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.