Erasmus öğrencilerine Sertifikalarını verildi

Erasmus öğrencilerine Sertifikalarını verildi

Gebze Teknik Üniversitesi’ne Fransa, Romanya ve Slovenya olmak üzere 3 farklı ülkeden Erasmus Değişim Programı kapsamında öğrenim görmeye gelen Erasmus öğrencileri için hoşça kal etkinliği düzenlendi.

2021-2022 akademik yılı bahar döneminde Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümlerinde Fransa, Romanya ve Slovenya olmak üzere 3 farklı ülkeden Erasmus Değişim Programı kapsamında öğrenim görmeye gelen Erasmus öğrencimiz için ders dönemi bitiş tarihinin yaklaşması sebebiyle Dış İlişkiler Ofisi tarafından bir hoşça kal etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte öğrencilerin Erasmus deneyimleri hakkında görüşleri dinlendi ve öğrencilere Erasmus katılım belgeleri ve ayrıca Türkçe diline duydukları ilgiden dolayı bölüm derslerine ek olarak Türkçe dil dersini de almış olanlara Türkçe dil sertifikası takdim edildi.

 

EN ÇOK ÖĞRENCİ SAYISINA ULAŞILDI

Böylece Erasmus Programının GTÜ’de ve Türkiye’de ilk defa uygulanmaya başladığı 2004-2005 akademik yılından bu yana bir dönemde gelen en çok öğrenci sayısına ulaşıldı. Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Mevlüdiye Güzel, “Özellikle son yıllarda salgın nedeniyle gerek üniversitemizde gerekse ülkemizde Programı kapsamında gelen öğrenci sayısı ciddi oranda düştü. Bu nedenle Erasmus Programı kapsamında farklı ülke ve bölümlerden 14 öğrencinin aynı dönemde üniversitemize gelmiş olması sevindirici olmuştur” diye belirtti.

 

ogrenciler-002.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.