Er Meydanı’nda geri sayım başladı

Er Meydanı’nda geri sayım başladı

Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri ile birlikte açılışı gerçekleşecek olan İshakçılar Er Meydanı’nda artık son hazırlıklar yapılıyor

15’İNCİ KEZ DÜZENLENİYOR

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un sportif anlamda Derince’ye kazandırdığı en önemli yatırımlar arasında yer alan İshakçılar Er Meydanı’nda açılış için artık geri sayım başladı. 21-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri ile birlikte açılışı gerçekleşecek olan Er Meydanı’nda son rötuşlar yapılıyor. Bin 570 m2’lik alan üzerine inşa edilen ve 5 bin seyirci kapasitesi bulunan Er Meydanı, açılışı ile birlikte Derince’yi güreş sporunun en önemli merkezlerinden birisi yapacak.

İLK GÜN MEVLİD-İ ŞERİF

Bu yıl 21-23 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 15. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri’nin takvimi de belli oldu. Buna göre programın ilk günü olan 21 Eylül’de açılış nedeniyle Mevlid-i Şerif okunacak. 22 Eylül tarihindeki ikinci gün programında ise Barış Bahtiyar ve Ankaralı Yasemin, konser verecek. Organizasyonun üçüncü ve son günü olan 23 Eylül tarihinde ise yağlı güreşler yapılacak. Birçok ünlü başpehlivanın katılacağı güreşlere ülke genelinden yoğun bir katılım sağlanması bekleniyor.

FESTİVAL HAVASINDA GÜREŞLER

Yaklaşan güreş takvimi öncesinde Er Meydanı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Derince’mize her alanda olduğu gibi sportif noktada da hak ettiği eserleri kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Taşköprü Güreşleri bu yıl yapılacak olan 15. etkinliği ile zaten ülkemizde gelenekselleşmişti. Şimdi hizmete açacağımız Er Meydanı’mız ile birlikte güreşlerin marka değeri daha da artmış oldu. İnanıyorum ki pehlivanlarımızı halkımızla buluşturacağımız güreşler, festival havasında geçecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.