EPDK’dan Tüketiciye Gaz Ayıbı

EPDK’dan Tüketiciye Gaz Ayıbı

  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) nın tüketiciye etkisini değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkan Yardımcısı ve...

 

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) nın tüketiciye etkisini değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Nazlı; “EPDK’nın tüketicinin haklarının korunması gerekirken, şirketleri koruyan zihniyetle hareket etmesine anlam veremiyoruz” dedi. Kartlı doğalgaz kullanan, yaz aylarında imkanları ve bütçelerine istinaden kartına kontör yükleyerek gaz alıp birikim yapmak isteyen tüketicilerin birikimlerine göz diken EPDK’yı kınadığını açıklayan Nazlı, EPDK’nın bu yaklaşımının tüketiciyi  üzdüğünü belirtti.

Tüketiciyi değil şirketleri koruyor

Genel Başkan Ali İhsan Nazlı açıklamasında şu görüşlere yer verdi; Kartlı saat kullanan tüketicilerimizi, mekanik saat kullanmaya zorlamaya çalışmak da gösteriyor ki, tüketici değil şirketlerin korunduğunun göstergesidir. Tüketiciye yönetmelik gereği, vatandaşların iki aylık harcayacağı gaz haricinde gaz verilmemesi acaba ülkemiz doğalgaz da sıkıntımı yaşamakta, yoksa Doğalgaz Şirketleri mi korunmakta sorularını akla getirmektedir. EPDK’nın 03 Kasım 2002 tarih ve 24925 sayılı resmi gazetede yayınlanan Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 40. maddesinin acilen değiştirilmesindeki amacın tüketicinin korunmasının değil, doğal gaz şirketlerinin korunması amacını gütmektedir.

Önleyici gerekli tedbirler alınmalı

 

Serbest piyasa ekonomisi ile bağdaşmayan bir tutum izleyerek, birilerini korumaya ve kollamaya kalkmak EPDK’nın böyle bir tutum ve davranış içine girmesinden dolayı Enerji Bakanlığının harekete geçmesini ve 03 Kasım 2002 tarih ve 24925 sayılı resmi gazetede yayınlanan Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 40. maddesinin değiştirilmesi gerekmektedir. Tüketicinin zaafını kullanan bu satış tekniğine karşı acilen tüketicinin mağduriyetini önleyici gerekli tedbirleri alınmalı, Enerji Bakanlığı bu konuya el atarak haksız uygulamaların durdurulması ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.